Hidroelectrica finalizează modernizarea a 10 stații electrice de 110kV din SH Hațeg 

Date:

Astăzi, 14 februarie, Hidroelectrica marchează finalizarea cu succes a procesului de  modernizare a 10 stații electrice de 110kV din SH Hațeg. Investiția – în valoare de 12.509.233 lei (fără TVA), a fost realizată de către contractor într-un interval de 21 de luni și a presupus  ample lucrări la stațiile aferente CHE Clopotiva, CHE Ostrovu Mic, CHE Ostrovu Mare, CHE  Cîrnești I, CHE Cîrnești II, CHE Păclișa, CHE Totești I, CHE Totești II, CHE Hațeg și CHE Orlea. 

Stațiile electrice de 110 kV fac parte din Amenajarea Hidroenergetică Râul Mare Aval și au  fost puse în funcțiune între 1986 și 1992, având rolul de a evacua energia electrică produsă  de mai multe centrale hidroelectrice. De-a lungul timpului, echipamentele acestora au  devenit învechite, generând costuri semnificative de mentenanță și întârzieri în funcționarea  centralelor hidroelectrice asociate. 

Modernizarea stațiilor s-a realizat în etape, grupate pe cascade, pentru a minimiza  indisponibilitatea CHE și pentru a evita pierderile de energie. Lucrările au fost finalizate în luna  decembrie a anului 2023, iar recepția punerii în funcțiune a celor zece stații este programată  pentru 14 februarie 2024, după efectuarea probelor de 72 de ore. 

Credem cu tărie că inovarea și schimbarea sunt cheile transformării organizaționale.  Modernizarea aduce beneficii semnificative, reprezentând nu doar o îmbunătățire, ci și o  schimbare radicală de abordare. Prin creșterea automatizării, îmbunătățirea siguranței și  disponibilității stațiilor electrice, eficientizare și reducerea costurilor de mentenanță, ne  concentrăm pe o transformare completă. Digitalizarea proceselor este esențială în această  evoluție, iar acest proiect reprezintă o contribuție semnificativă la eficiența operațională și  durabilitatea infrastructurii energetice a țării. În Hidroelectrica, suntem dedicați schimbării  pentru un viitor mai sustenabil și eficient” – Karoly Borbely, CEO Hidroelectrica 

Modernizarea aduce beneficii semnificative, inclusiv creșterea gradului de automatizare,  siguranță și disponibilitate a stațiilor electrice, eficientizare, reducerea costurilor de  mentenanță și digitalizarea proceselor. Proiectul reprezintă o contribuție semnificativă la  eficiența operațională și durabilitatea infrastructurii energetice a țării. 

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie verde din România și furnizează  servicii tehnologice esențiale pentru Sistemul Energetic Național. Compania, crucială pentru  un sector strategic, cu implicații în siguranța națională, operează 187 centrale cu o capacitate  hidroenergetică de 6,3 GW și – în plus, deține un parc eolian la Crucea, cu o putere instalată  de 108 MW. 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

FoodIntelForum Aqua Carpatica, ediția a VII-A : Business pe măsură

FoodIntelForum AQUA Carpatica, ediția a VII-a, debutează la fel...

Business serios, intensitate maximă la FoodIntelForum AQUA Carpatica

Începem ziua a doua a conferinței FoodIntelForum AQUA Carpatica,...

Influencerii înlocuiesc familia și prietenii ca sursă de informare pentru investitori 

În fiecare zi, investitorii individuali caută informații despre diferitele...