ING Bank România susține cu finanțări de 20 milioane euro grupul DN Agrar, cea mai mare fermă zootehnică integrată și lider în producția laptelui în România

Date:

ING sprijină cu finanțări totale de 20 milioane de euro dezvoltarea grupului DN Agrar, cea mai mare fermă zootehnică integrată din România, lider în producția laptelui de vacă. Grupul DN Agrar își propune să crească, în mod sustenabil, capacitatea de producţie a fermelor și să investească în proiecte de digitalizare și modernizare. Planurile de viitor includ construcția unei noi ferme, dar și a unei fabrici de compost, utilizarea roboților industriali în ferme și instalarea de panouri solare.

Anul trecut, DN Agrar a contractat un credit de 13,8 milioane de euro de la ING Bank pentru achiziția fermei Apold. După preluarea fermei Lacto Agrar în 2021 și achiziția fermei Apold în 2022, DN Agrar a devenit cea mai mare fermă zootehnică cu producţie de lapte de vacă din România.

„ING Bank România a intrat pe segmentul finanțării agriculturii în anul 2015. Parteneriatul cu grupul DN Agrar a pornit un an mai târziu, în 2016, când le-am acordat și primul credit în valoare de 5 milioane de euro. Astăzi, șapte ani mai târziu, valoarea creditelor contractate de DN Agrar de la ING Bank a ajuns la 20 milioane de euro și ne bucurăm să avem o colaborare strânsă. Am crezut, încă de la început, în ideea lor de a dezvolta această afacere, i-am susținut pentru a crește și o facem în continuare, cu atât mai mult în tranziția lor către practici sustenabile.
Credem în potențialul de creștere pentru piața laptelui în România, pentru că există loc atât în ceea ce privește îmbunătățirea productivității, cât și creșterea sustenabilă a numărului de vaci. DN Agrar va avea un rol important în acest sens, atât prin modelul lor de business, cât și prin experiența și practicile sustenabile pe care le-au adus și le pot aduce în acest domeniu”, a declarat Marius Gavrea, Expert Agribusiness, ING Bank România.

Grupul DN Agrar este format din 15 companii cu un total de 12.000 de bovine şi peste 7.000 de hectare de teren, având o valoare de piaţă de aproape 130 milioane de lei. În primul trimestru al anului 2023, DN AGRAR a înregistrat o cifră de afaceri de 44 milioane de lei (o creștere de 48% față de aceeași perioadă a anului trecut), iar profitul net a ajuns la 8 milioane de lei (un avans de 172% comparativ cu anul precedent). Din 2022, compania este listată la Bursa de Valori București, în piața AeRO.

„În anul 2022, pentru preluarea fermei de vaci Apold, am accesat un împrumut de 13,8 milioane de euro de la ING Bank, partenerul nostru de încredere de peste 7 ani. Această achiziție ne-a permis extinderea afacerii și a investițiilor în fermă, în flota de utilaje și echipamentele utilizate. Astfel, anul trecut, am devenit cel mai mare producător de lapte de vacă din România, în urma a două achiziţii (fermele Apold și Lacto Agrar), înregistrând o creştere de peste 60% a activelor totale.
Strategia noastră este de a susţine o agricultură integrată, parte a unei economii circulare. Vom investi în continuare în digitalizarea și modernizarea fermelor noastre, cu echipamente performante, la standarde internaționale, sisteme pentru agricultură de precizie, precum și în instalarea de panouri solare, construcția unei noi ferme și a unei noi fabrici de compost”, susține Jan Gijsbertus De Boer, preşedinte al Consiliului de Administraţie DN Agrar.

 

Proiectele DN Agrar în 2023 

Grupul DN Agrar vizează construcția unei noi ferme – proiectul Straja, cu o capacitate totală de 5.000 de animale, însemnând 3.600 de vaci de lapte și 1.400 de tineret bovin, pe o suprafață totală de 10 hectare.
Pentru a îmbunătăți eficiența lucrului în ferme, DN Agrar va instala și utiliza roboți industriali în halele de muls, ceea ce va duce la o reducere de 50% a muncii manuale, după finalizarea și implementarea acestui proiect. Totodată, pentru a reduce costurile cu transportul apei către lagunele de gunoi și cele cu resturile vegetale de pe câmpuri, va construi și o fabrică de compost, care va duce și la înființarea unei linii alternative de afaceri.
Mai mult, DN Agrar va instala panouri solare pe acoperișurile fermelor Cut, Lacto Agrar și Apold.


Grupul DN Agrar este cea mai mare fermă zootehnică integrată din România, cu producție de lapte de vacă și producție vegetală. Grupul își desfășoară activitatea în centrul Transilvaniei, în județele Alba, Sibiu și Hunedoara. Compania a fost fondată în 2008 de Jan Gijsbertus de Boer. Principalele domenii de activitate ale companiei sunt: zootehnie, producția agricolă vegetală, servicii agricole, logistică, transport, turism și servicii de consultanță în afaceri și management.

 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Rata şomajului în județul Ilfov în iunie 2024

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Ilfov...

Fonduri prin platforma Seedblink, pentru elevi din școli și licee

Platforma educațională digitală Spark Generation, din Cluj-Napoca, anunță că...

Împrumut Garanti BBVA Leasing de la BERD, în sprijinul IMM-urilor

Garanti BBVA Leasing, parte a Grupului Garanti BBVA...