La doar 7 luni de la listare, Meta Estate Trust intră în indicele BETAeRO 

Date:

Meta Estate Trust, companie de tip holding care activează în sectorul imobiliar, prezentă pe piața SMT – AeRO a Bursei de Valori București sub simbolul bursier METîncepând cu data de 20 martie 2023, va fi inclusă în indicele BETAeRO. Decizia a fost aprobată în Ședința trimestrială a Comisiei Indicilor BVB, iar Meta Estate Trust se va afla în Top 5 ca pondere în indice BET AeRO. 

Raluca Dragan, CFO, Meta Estate Trust(1)

„Includerea MET în indicele BETAeRO, mai ales în contextul în care vine la doar 7 luni de la listarea acțiunilor pe piața de capital, este o recunoaștere a interesului pentru tranzacționarea acțiunii MET și a perspectivelor de creștere a companiei. Meta Estate Trust este în top 5 societăți în ceea ce privește ponderea în componența indicelui BETAeRO. Decizia confirmă, o dată în plus, performanța companiei noastre și ne bucurăm că mai punem un pilon la dezvoltarea și impactul companiei pe piața de capital”, a declarat Raluca Drăgan, CFO Meta Estate Trust.

Potrivit afirmațiilor sale, Meta Estate Trust îndeplinește criteriile pentru includerea în indexul BETAeRO datorită volumului de tranzactionare, capitalizării companiei și free-float-ului, iar acest pas va duce la creșterea vizibilității companiei în comunitatea locală de investitori.

Potrivit rezultatelor financiare preliminare neauditate aferente 2022, compania a obținut în anul 2022 venituri totale de peste 21,7 milioane de lei, comparativ cu 3,1 milioane de lei în anul precedent. De asemenea, Meta Estate Trust și-a atins ținta de profit brut anunțată, ajungând la cca. 7,2 milioane de lei în 2022, în timp ce profitul net realizat a fost de 6,5 milioane de lei. 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY: programele de transformare au șanse de reușită de 12 ori mai mari prin concentrarea pe factorul uman 

96% dintre programele de transformare ajung în puncte de...

România, cea mai accesibilă țară est-europeană pentru imobiliare

România are cele mai accesibile prețuri la locuințe din...

ANALIZĂ XTB: Pandemia s-a încheiat, dar munca de acasă a rămas. Cum s-a transformat piața și care sunt companiile care profită?

Adevăratul impuls pentru piața software-ului pentru videoconferințe s-a dovedit...