Mihai Daraban: C.E. trebuie să se implice în uniformizarea modului de funcționare a camerelor de comerț europene

Date:

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), dl Mihai Daraban, a avut, în data de 28 martie a.c., o întâlnire oficială cu președintele Camerei de Comerț, Industrie și Servicii Geneva, dl Vincent Subilia. Întâlnirea a a avut loc în marja Forumului de Afaceri al Francofoniei, eveniment organizat de Guvernul României, Organizația Internațională a Francofoniei (OIF) și CCIR.

„Întâlnirea de azi a avut ca teme de discuție două subiecte foarte importante atât pentru antreprenorii din cele două state, cât și pentru poziționarea României și Elveției la nivel internațional, în cadrul organizațiilor comerciale din care fac parte. Astfel, chiar dacă valoarea totală a schimburilor comerciale dintre România și Elveția este una apreciabilă și, totodată, în creștere de la an la an, împreună cu președintele Vincent Subilia am reușit să identificăm noi oportunități de afaceri pentru mediile de business pentru ca acest trend să se păstreze și în viitor. În ceea ce privește cooperarea internaţională, am stabilit ca implicarea celor două camere în activitatea World Chamber Federation (WCF) și Eurochambers trebuie să fie axată pe o uniformizare a modului de funcționare a camerelor europene pentru a deveni mai compatibile și, în același timp, mai adaptate noilor provocări exprimate în actualul context geopolitic. Este absolut necesară o directivă minimală a Comisiei Europene care să reglementeze activitatea camerelor de comerț”, a declarat președintele CCIR, dl Mihai Daraban.

„Camerele de Comerț joacă un rol crucial în promovarea creșterii și dezvoltării economice în diferite comunități din întreaga lume, iar cooperarea este extrem de importantă pentru depășirea provocărilor majore la nivel global. Trebuie să lucrăm ca o comunitate de afaceri unită pentru a putea promova incluziunea economică, colaborarea internațională și sustenabilitatea. Iată de ce, întâlnirea de azi cu președintele CCIR a reprezentat o ocazie unică pentru mine de a înțelege cu claritate punctul de vedere al camerelor de comerț din Estul Europei. În calitate de membru al Consiliului General al WCF și al Consiliului Director Eurochambres, mă declar, de azi, un susținător al inițiativelor CCIR”, a declarat președintele Camerei de Comerț, Industrie și Servicii Geneva, dl Vincent Subilia.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY România: Comportamentul consumatorului român în perioada sărbătorilor de Paște 2024

Perioada festivă care se apropie aduce, ca în fiecare...

CCIR a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Federația Camerelor de Comerț a EAU

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...

ENERTOWN: Orașele mici din România au nevoie de un sprijin mai mare în tranziția energetică

Localitățile urbane mici sunt adesea lăsate în afara...