Participarea președintelui Curții de Conturi a României la Reuniunea Biroului de Conducere al Asociației Instituțiilor Supreme de Audit Francofone (AISCCUF)

Date:

Președintele Curții de Conturi a României, Mihai Busuioc, a participat la Reuniunea Biroului de Conducere al Asociației Instituțiilor Supreme de Audit Francofone (AISCCUF), organizată în data de 5 decembrie la Paris. În cadrul reuniunii au fost dezbătute concluziile raportului privind angajamentul SAI francofone față de auditarea obiectivelor de dezvoltare durabilă și au fost stabilite viitoarele direcții de acțiune ale organizației.

În cadrul ședinței prezidate de către prim-președintele Curții de Conturi a Franței, domnul Pierre Moscovici, s-a aprobat constituirea unui Comitet de experți responsabil de inovare în audit la nivelul Asociației, care să fie condus de către președintele Curții de Conturi a României. 


„Vă mulțumesc, stimați colegi, pentru încrederea și deschiderea de care dați dovadă în relația cu SAI România. Îmi doresc să contribui prin expertiza Curții de Conturi a României la îmbunătățirea practicilor de lucru ale comunității SAI francofone. Consolidarea profilului internațional al Curții de Conturi este un obiectiv al mandatului asumat și un pilon în noua strategie de dezvoltare instituțională a Curții pentru perioada 2023 – 2028. Suntem conștienți că trebuie să ne adaptăm la o lume în continuă schimbare și de aceea dorim să împărtășim cu dumneavoastră atât bunele practici dobândite, cât și provocările întâlnite. În același timp, suntem deschiși să învățăm și să cunoaștem perspective diverse din lumea auditului fiindcă doar așa putem cu adevărat progresa.” (Mihai Busuioc, președintele Curții de Conturi a României)

În marja reuniunii, președintele Curții de Conturi a României a încheiat două Memorandumuri de înțelegere cu președinții instituțiilor supreme de audit din Senegal și Camerun, în vederea întăririi cooperării la nivelul personalului de specialitate prin schimburi de experiență și sesiuni de formare, în conformitate cu prioritățile și programele de acțiune convenite de comun acord, respectiv prin realizarea de audituri în cooperare și de proiecte comune de cercetare, cu acordul specific al părților.

_________________

În perioada 11-12 iulie 2023, Curtea de Conturi a României, în parteneriat cu Instituția Supremă de Audit a Franței, a organizat la București a treia ediție a Seminarului Asociației Instituțiilor Supreme de Audit Francofone (AISCCUF) – „Auditul cheltuielilor publice efectuate în perioada crizei sanitare și a implementării obiectivelor de dezvoltare durabilă (ODD) ale Organizației Națiunilor Unite”. AISCCUF este o rețea profesională afiliată Organizației Internaționale a Francofoniei (OIF). În prezent, organizația este prezidată de Curtea de Conturi a Senegalului, Curtea de Conturi a Franței asigurând permanent secretariatul general.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Hotărârea Consiliului de Administrație al BNR pe probleme de politică monetară din 13 mai 2024

Consiliul de administrație al Băncii Naționale a României, întrunit...

Seniorii Războiului de business

Tot mai interesant. FoodIntelForum AQUA Carpatica progresează. Conducători de vârf din...

Deficitul bugetar și investițiile publice: o lămurire necesară

| de Daniel Dăianu, președintele Consiliului Fiscal