Piața cripto răspunde pozitiv la pierderile de locuri de muncă din SUA

Date:

Atât bitcoin cât și ether au reacționat pozitiv la ultimul comunicat al Departamentului Muncii din SUA privind locurile de muncă – care a arătat o creștere a cererilor de ajutor de șomaj.

Bitcoin a început săptămâna trecută tranzacționându-se chiar sub 17.000 de dolari. A coborât până la 16.600 de dolari la mijlocul săptămânii, înainte de a reveni la peste 17.000 de dolari, datorită ultimului raport privind locurile de muncă. În prezent, se tranzacționează în jurul valorii de 16.745 dolari.

Între timp, ether a început săptămâna trecută la peste 1.280 de dolari, înainte de a coborî la aproximativ 1.220 de dolari. Cu toate acestea, odată cu raportul privind locurile de muncă, a revenit la peste 1.270 de dolari, apoi a avut din nou o tendință de scădere în weekend și în prezent se situează în jurul valorii de 1.230 de dolari.

Odată cu apropierea sărbătorilor, piața pare să se așeze din nou într-un tipar similar cu cel al principalelor acțiuni. În ultimele luni au existat unele dovezi că această corelație dintre piețe începuse să scadă.

Dar, în actualele condiții volatile de tranzacționare, se pare că investitorii au redevenit mai sensibili la evoluțiile macroeconomice globale, cum ar fi raportul privind locurile de muncă, care a mișcat piața cripto săptămâna trecută.

 

Simon Peters
Simon Peters
Simon Peters este analist în domeniul pieței criptoactivelor al platformei de investiții eToro.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY România: Comportamentul consumatorului român în perioada sărbătorilor de Paște 2024

Perioada festivă care se apropie aduce, ca în fiecare...

CCIR a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Federația Camerelor de Comerț a EAU

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...

ENERTOWN: Orașele mici din România au nevoie de un sprijin mai mare în tranziția energetică

Localitățile urbane mici sunt adesea lăsate în afara...