SpaceX: OPES Family Office a asistat clienții în runda recentă de finanțare organizată de SpaceX. SpaceX evaluata la 175 de miliarde de dolari

Date:

În era accelerată a inovației tehnologice, companiile din domeniul spațial, precum SpaceX, joacă un rol crucial în transformarea industriei. Plasamentele private au devenit o strategie cheie pentru aceste companii, permitându-le să obțină finanțare în etapele incipiente ale dezvoltării. OPES Family Office, o companie de consultanță in „wealth management”, a facilitat participarea clienților în recenta rundă de plasament privat organizată de SpaceX.

Plasamentele Private & Ofertele de Licitatie:

Plasamentele private sau Ofertele de licitatie sunt oferte de acțiuni sau alte instrumente financiare către un grup restrâns de investitori, în loc să fie disponibile pe piața publică. Aceste tranzacții sunt adesea rezervate pentru investitori instituționali, fonduri de investiții și investitori acreditați/profesionali. Organizarea unor astfel de runde, oferă companiilor oportunitatea de a atrage capital suplimentar pentru a finanța extinderea, cercetarea și dezvoltarea intr-un ritm mai accelerat. De asemenea, oferă investitorilor oportunitatea de a obține acțiuni la un preț preferențial în stadiile incipiente ale dezvoltării unei companii. 

SpaceX, condusă de antreprenorul vizionar Elon Musk, este cunoscută pentru inovațiile sale revoluționare în industria spațială. Compania a creat istorie prin lansarea rachetelor reutilizabile și a vehiculelor spațiale eficiente, deschizând astfel calea pentru explorarea spațiului la costuri semnificativ reduse.

Compania a inițiat discuții cu privire la vânzarea unor actiuni la un preț care duce evaluarea companiei la aprox. 175 de miliarde de dolari, in crestere față de evaluarea de 150 de miliarde de dolari pe care compania a obținut-o printr-o ofertă de licitație în vara lui 2023. Creșterea ar face din SpaceX una dintre cele mai mari 75 de companii din lume după capitalizarea bursieră, la egalitate cu T-Mobile USA Inc. (179 miliarde dolari), Nike Inc. (177 miliarde dolari) sau China Mobile (176 miliarde dolari), conform unor date furnizate de Bloomberg. Estimativ, oferta de acțiuni s-a desfasurat in jurul pretului de aproximativ 95 USD/actiune. 

„Ca firmă specializată în wealth management, am identificat oportunitatea unică pe care o reprezinta oferta de licitatie privata SpaceX pentru clienții noștri. Am furnizat analize de piață detaliate, evaluări solide și asistență personalizată pentru a-i ajuta pe clienți să înțeleagă beneficiile și riscurile asociate acestei investiții de excepție; mentionand bineinteles nivel de risc (high risk), asociat unor astfel de plasamente si investitii. În cadrul acestei runde de finantare, unul dintre proiectele notabile ale SpaceX care a captat atenția investitorilor a fost Starlink. Starlink este o rețea de sateliți care vizează oferirea internetului la nivel global, inclusiv în zonele mai puțin conectate. Acest proiect, în plină expansiune, are potentialul să revoluționeze accesul la internet și să contribuie la reducerea decalajului digital la nivel mondial” – a declarant Calin Nechifor – Managing Partner la OPES Family Office.

Participarea în plasamentele sau licitatii private precum cel organizat de SpaceX oferă investitorilor o perspectivă unică asupra viitorului tehnologic. Proiectul Starlink nu este doar un exemplu de inovație în domeniul conectivității, ci și un impuls pentru explorarea spațială. Într-o lume în continuă schimbare, investitorii caută constant modalități inovatoare de a-și gestiona portofoliul și de a obține randamente atractive. Plasamentele private au devenit din ce în ce mai populare în ultimii ani, atrăgând atenția unui număr crescut de investitori dornici să își diversifice portofoliul și să obțină acces la oportunități de investiții exclusiviste.

„Astfel, in urma unui efort comum de cercetare și asistență, clientii nostri au avut posibilitatea să participe la această rundă de licitatie privata exclusivista SpaceX, cumparand acțiuni la una din cele mai inovatoare companii ale secolului. Colaborările strategice si relatiile consolidate in timp cu parteneri internaționali (instituții financiare sau fonduri de investitii) au jucat un rol esențial în realizarea acestui plasament de success, permitand accesul clienților noștri in aceasta tranzactie, consolidându-și astfel portofoliile de investiții în sectoare de vârf ale tehnologiei” – a mentionat Calin Nechifor

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate