Top 10 companii cu cele mai multe joburi deschise în 2022

Date:

Portalul de joburi Hipo.ro, singurul site de carieră adresat exclusiv persoanelor cu studii superioare, a realizat o analiză a numărului de joburi publicate de companii în perioada ianuarie – decembrie 2022. Hipo.ro este dedicat tinerilor profesioniști care doresc să lucreze în companii lideri în domeniul lor de activitate, companii care ocupă o cota de piață semnificativă, au strategii de dezvoltare coerente și prioritizează atragerea și dezvoltarea tinerilor cu potențial.

Ultimii doi ani nu doar că au adus schimbări majore asupra modului de lucru pe piața muncii, ci au produs schimbări și la nivelul cererii din partea angajatorilor. Analizând datele din spatele site-ului de joburi www.hipo.ro, în lunile octombrie – decembrie s-a înregistrat o creștere cu 34% față de aceeași perioada a anului trecut, mai exact 30 749 de joburi disponibile în 2022, spre deosebire de cele 22 968 din 2021. Cu alte cuvinte, nevoia de resursă umană pe piața muncii actuală a crescut considerabil în ultimele luni din 2022.

Previziunile pentru 2023 sunt de creștere, atât a volumului de joburi, cât și a diversității domeniilor de activitate, în aproape toate industriile.

În momentul de față, cel mai activ domeniu pe piața muncii, din punct de vedere al numărului generos de oportunități, este IT Software. Umrează Customer support – Client service, Inginerie, Vânzări și Contabilitate-Finanțe. Interesant de observat este că, din perspectiva candidaților, IT Software și Ingineria au fost și cele mai căutate domenii în anul 2022.

Cu o notorietate de peste 17 ani, site-ul de joburi Hipo.ro se adresează deopotrivă profesioniștilor și tinerilor la început de carieră. În ceea ce privește numărul joburilor pentru tineri, față de cel al pozițiilor pentru profesioniști, peste 25 000 de oportunități au fost disponibile în 2022, pe Hipo.ro, pentru tinerii cu 0-5 ani experiență, cu 6500 mai multe decât în 2021. Numărul joburilor deschise pentru profesioniști a scăzut în 2022, față de 2021 (1495 de oportunități, față de 1860 de poziții în 2021).

 

În top 10 companii cu cele mai multe joburi publicate pe platforma de recrutare hipo.ro în 2022, se remarcă:

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Restart Energy a finalizat un proiect fotovoltaic pentru compania Dip&Gip, în valoare totală de peste 200.000 de euro

Restart Energy a finalizat construcția și instalarea unui...

ANALIZĂ XTB Radu Puiu: Coolcationing, noua tendință în turism pe fondul încălzirii globale

În lumina actualei crize climatice, oamenii își reorientează destinațiile...

ASE 4.0 – INVESTIȚII PENTRU DIGITALIZAREA UNIVERSITĂȚII 

Academia de Studii Economice din București – liderul învățământului...