Transelectrica susține lucrările celei de-a VII-a ediție a Conferinței Internaționale  CONDITION MONITORING, DIAGNOSIS, AND MAINTENANCE (CMDM) 2023, organizată  de CNR – CIGRE 

Date:

Timp de 3 zile, 31 octombrie – 2 noiembrie 2023, Bucureștiul  va deveni un centru de cunoaștere și expertiză în domeniul electroenergetic, cu ocazia  desfășurării celei de-a 7-a ediții a Conferinței Internaționale CONDITION MONITORING,  DIAGNOSIS, AND MAINTENANCE (CMDM) 2023. Evenimentul, organizat bienal cu  susținerea CIGRE Paris de către Comitetul Național Român al CIGRE, alături de  Transelectrica în calitate de co-organizator, este unic la nivel mondial, fiind singura conferință  tehnică ce abordează tema monitorizării condiției tehnice și diagnozei echipamentelor.  

În cadrul sesiunilor de prezentări, a seminarelor, a expozițiilor și a sesiunilor de networking, se  vor dezbate subiecte de actualitate pentru sectorul energetic.  

Evenimentul va debuta marți, 31 octombrie, de la ora 10:00, cu un panel format din  reprezentanți ai unor instituții, asociații și companii cheie din sectorul energetic românesc.  

În cele trei zile ale conferinței vor avea loc tutoriale susținute de experți tehnici internaționali, prezentări ale lucrărilor științifice realizate de către cercetători, practicieni și studenți, expoziții  ale companiilor de vârf, care își vor prezenta echipamentele și soluțiile state-of-the-art pentru  actualele provocări cu care se confruntă sistemele electroenergetice; sesiuni de networking. 

De asemenea, vor fi prezente peste 20 de companii partenere și expozanți, sute de  reprezentanți din peste 20 de țări, atât din mediul economic și academic, cât și din mediului  legislativ. 

Principalele teme ce vor fi abordate în cadrul conferinței CMDM 2023 vor fi: 

• Smart Grids; 

• Stații digitale; 

• Monitorizarea condiției tehnice și diagnoza pentru echipamente electrice și linii  electrice de înaltă tensiune; 

• Monitorizarea condiției tehnice și diagnoza centralelor electrice; 

• Avarii cauzate de fenomene electrice, mecanice, chimice și termice; • Analiza degradării echipamentelor electrice; 

• Tehnologii moderne pentru mentenanță; 

• Tehnici de detecție avansate pentru monitorizarea condiției tehnice și diagnoză;

• Aplicațiile inteligenței artificiale pentru extragerea datelor și analiza condiției tehnice; • Instrumente de gestionare a activelor pentru echipamentele electrice; • Surse distribuite și regenerabile. 

Conferința mizează pe viziunea inovatoare, încrederea și determinarea tinerilor specialiști din  energie, astfel încât, miercuri, pe 1 noiembrie, de la ora 15:30, va avea loc o masă rotundă  organizată de CIGRE Next Generation Network Romania, ramura de tineret a Comitetului  Național Român al CIGRE. Tineri profesioniști din diferite companii și asociații din sectorul  energetic vor dezbate subiectul „Next generation’s vision for the future of energy systems“. 

Totodată, ziua de miercuri va fi completată de sesiunea organizată de către Forumul Women  in Energy din cadrul CIGRE România, ce va avea loc începând cu ora 17:00.  

Conferința Internațională CMDM 2023 este un eveniment bienal de mare însemnătate pentru  sectorul electroenergetic din toată lumea, fiind singura conferință tehnică a CIGRE care  abordează tema monitorizării condiției tehnice și diagnozei echipamentelor electrice.  

Pentru mai multe informații și pentru înscriere, accesați: https://cmdm.cigre.org.ro/wp/ 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Asociația pastel și Hidrolectrica dotează secția de recuperare medicală a Sanatoriului Balneoclimateric din Bușteni

Hidroelectrica este partenerul celei de-a doua ediții a proiectului...

Fondul Proprietatea: pierdere de 5,8 milioane lei, în primul trimestru din 2024

Fondul Proprietatea a publicat astăzi rezultatele financiare preliminare...

Studiu Genuin: românii introduc sustenabilitatea în designul interior

Din dorința de a înțelege percepțiile și alegerile românilor...

Grupul MOL a inaugurat o fabrică de polioli în urma unei investiții de 1,3 miliarde de euro

Grupul MOL a inaugurat o fabrică de polioli la...