Ana Birchall: Trebuie să avem curajul să modificăm ADN-ul economic românesc și să promovăm politici care să asigure creștere economică și echitate socială

Date:

IMG_1850Ministrul delegat pentru Afaceri Europene Ana Birchall a spus că trebuie promovate politici care să asigure creștere economică și echitate socială: „Spre exemplu, fiecare leu cheltuit pentru educația copiilor noștri este o investiție în prezent și mai ales în viitor, nu o cheltuială bugetară!”.


Ana Birchall a susținut că afirmația lui Nicolae Titulescu – „dați-mi o bună politică internă, pentru a vă da o bună politică externă” – este la fel de actuală și astăzi, iar România are capacitatea de a urma acest principiu. „Pentru noi, acest principiu este mai mult ca oricând actual, de dezvoltarea economică depinzând și reducerea declinului demografic – un alt aspect de care trebuie să ținem cont dacă vrem să fim o țară influentă în Uniunea Europeană și pur și simplu dacă vrem să avem un viitor”.
O condiție pentru ca românii plecați în străinătate să se întoarcă este creșterea nivelului de trai din țară. Chiar dacă banii trimiși de cei plecați contribuie la reducerea deficitului de cont curent, beneficiile pe termen mediu și lung ar fi mult mai mari dacă aceștia s-ar întoarce acasă.
„Doar prin dialog putem identifica soluții pe termen lung, capabile să antreneze beneficii multiplicate atât de ordin economic, cât și social. Același dialog ne va permite să ne conturăm mai clar interesele astfel încât vocea României în plan european și global să fie fermă și bine articulată. Îmi exprim încrederea că în cadrul dezbaterii de azi au fost găsite soluții constructive reale și durabile la provocările actuale. România și UE continuă povestea de succes începută acum 10 ani. Am încredere în potențialul nostru, am încredere în România și în români!”, a susținut Ana Birchall în finalul intervenției. n

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate