Oamenii președintelui

Date:

Un personaj populist și controversat – strategul șef al lui Donald Trump –Steve Bannon este considerat creierul viitoarei administrații Trump. Jobul lui este de a face ca regimul Trump să fie „coerent din punct de vedere intelectual și istoric”. Oficial, Steve Bannon este șeful de strategie al noului președinte ales. Cu siguranță, multe dintre ideile lui vor deveni linii de forță pentru politica SUA în următorii patru ani.

Dar cine este atât de controversatul Steve Bannon? Chiar și adversarii săi politici îi recunosc combativitatea înverșunată, dusă extrem de inteligent, dar totuși reflexiv. Provenit dintr-o familie modestă, s-a înrolat în marină imediat după terminarea liceului. A obținut o diplomă universitară la Virginia Tech, apoi a absolvit Georgetown University, iar în final a urmat cursurile prestigioasei Harvard Business School. A lucrat la Goldman Sachs, după care antreprenor la Hollywood – unde printr-o întâmplare neobișnuită și cu mult noroc a reușit să dețină o parte din drepturile de autor ale serialului Seinfeld, asigurându-și astfel o mică avere – pentru ca după aceea să intre în new media afiliată curentelor de dreapta, conservatoare și a teoriilor conspiraționiste. Activitatea sa la News Network Breitbart, unde, cu inteligență și furie, a atacat noul Alt-dreapta (porecla dată de el liberalilor) nu a fost pe placul nici al establishmentului și nici a presei centrale, oficioase, dacă-i putem spune așa. Ideile sale sunt departe de putea fi încadrate în curentul de politică corectă, atât de drag politicienilor actuali tradiționali.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Restart Energy a finalizat două proiecte fotovoltaice pentru compania Com Divers, în valoare totală de peste 300.000 de euro

Armand Domuța, CEO & Founder Restart Energy: „Proiectele fotovoltaice...

Proiecte de tehnologie digitală privind moneda digitală CBDC

| de Elena Dobre, membru al Asociației pentru Studii și Prognoze Economico-Sociale – filiala Dobrogea

Ungaria über alles…

| de Laurențiu Mironescu președintele Ligii Navale Române

Țările în curs de dezvoltare… se dezvoltă

Transformările structurale care au loc în lume, pe multiple...