PIATA DE CAPITAL IN ROMANIA TREBUIE INCURAJATA SI SUSTINUTA

Date:

Ieri, într-o Conferinta de presa organizata  de Asociatia Administratorilor de Fonduri (AAF), Presedintele AAF,Radu Hanga a explicat: „Autoritatile stiu ca, pe termen lung,vine distributia online.Este proiect in lucru. Daca nu o facem noi, nu-i nicio problema. O sa vina Facebook si va distribui online fondurile lui JPM organ sau ale lui Morgan Stanley, iar incet-incet ramanem tot mai mult in urma,noi, jucatorii locali. Lucram si ne asteptam sa avem, in curand, o legislatie care sa faca mult mai flexibil procesul acesta de investire, pentru a tine pasul cu tehnologia si cu ce se intampla la nivel global.”


In acelasi cadru Horia Gusta, director general SAI Certinvest a aratat ca Piata de capital din tara noastra nu este incurajata, iar problema porneste inca de la punctul zero, adica de la legislatie.


Concluzia majora a Conferintei de presa a fost ca activele fondurilor de investitii si-au reluat tendinta de crestere dupa o scadere in 2018 si au ajuns la 44 miliarde, la jumatatea acestui an, impartite aproximativ egal intre fondurile deschise de investitii si fondurile inchise de investitii, care includ si cele cinci SIF-uri si Fondul Proprietatea.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

ENGIE a finalizat procesul de achiziție a unui parc eolian cu o capacitate de 80 MW în județul Constanța

ENGIE Romania a finalizat procesul de achiziție a unui...

Un nou capitol al cooperării România-Kazahstan

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București...