Au început negocierile dintre Marea Britanie și Uniunea Europeană cu privire la Brexit

Date:

Negociatorul-șef al Uniunii Europene privind Brexit-ul, Michel Barnier, a lansat luni tratativele cu Marea Britanie în legătură cu ieșirea din blocul comunitar, potrivit AFP.

La discuții a participat și ministrul britanic implicat în acest dosar, David Davis, venit de la Bruxelles.

„Astăzi lansăm negocierile pentru retragerea ordonată a Marii Britanii din Uniunea Europeană”, a declarat, pe un ton solemn, Michel Barnier, după ce a dat mâna cu omologul său britanic.

Negociatorii celor două părți au stabilit ca discuțiile să înceapă pe 19 iunie, chiar dacă premierul britanic Theresa May pornește de pe o poziție slăbită după rezultatul neconvingător în alegerile anticipate recente, pe care le-a convocat în speranța că își va consolida mandatul pentru aceste negocieri cu UE.

”Timpul trece mai repede decât oricine altcineva crede deoarece problemele pe care trebuie să le rezolvăm sunt extrem de complexe. Vor fi necesare câteva luni pentru a trasa condițiile unei retrageri ordonate. Haideți să nu pierdem timpul“, a spus Barnier într-un interviu pentru Financial Times, precizând că au trecut 3 luni de la notificarea oficială de ieșire din UE și niciun progres nu a fost înregistrat.

Obiectivul acestei prime întrevederei este „identificarea priorităților și programului de întâlniri”, a mai prezcizat Michel Barnier.

 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate