Conferinta IMM 30 iunie, „Finanțări pentru IMM si întreprinderi sociale prin programele operaționale”

Date:

Florin Jianu: „Acest eveniment a reieșit din discuțiile avute cu ministerele de resort, cu partenerii din sistemul bancar si cu diverse alte părți implicate, cu privire la nevoia de a pune pe masă soluțiile si instrumentele de Finanțări destinate IMM si întreprinderilor sociale, Finanțări prin programele operaționale. Așteptăm vesti de la autorități cu privire la aceste Finanțări. (…) Datele statistice arată că 7/10 întreprinzători se autofinanțează, fondurile naționale de finanțare sunt mai privite ca nefiind atractive. Principalele bariere sunt costurile de finanțare și lipsa de garanții. Pornind de la aceste date, construcția instrumentelor financiare este extrem de importantă, România are nevoie de un grad suplimentar de sofisticare. (…) Am văzut o paletă largă a nevoilor de finanțare în rândul IMM.
Rovana Plumb: „Vă transmit câteva mesaje cu privire la modul în care vrem să guvernăm în continuare, inclusiv cu privire la instrumentele financiare de care are nevoie mediul de afaceri. Vrem o deschidere și o transparență totală, dar vrem și o simplificare a procedurilor. Până în momentul de față, avem plătite facturi de 800 milioane de euro. Misiunea de Audit și de creditare în baza regulamentelor europene este respectată de tot ceea ce înseamnă componenta de Fonduri Europene din ministerul dezvoltării, m-am opus cu fermitate la autoritățile de audiatare care cer cât mai multe autorizări suplimentare față de ceea ce cer autoritățile europene. Vrem ca fondurile europene să fie cât mai aproape de dumneavoastră. vrem să debirocratizăm, pentru că este inadmisibil ca, în calitate de beneficiar, să completezi nu-știu-câte criterii și cerințe. (…) Nu vom mai solicita toate avizele și autorizațiile la depunerea aplicațiilor, ci la momentul contractării efective. (…)

Ilan Laufer: „Este prima conferință la care particip în calitate de ministru. Vă garantez că veți avea o relație cu ministerul care nu a mai fost până în acest momente, bazată pe colaborare și deschidere totală. Guvernul din care fac parte este guvernul asupra căruia planează cea mai mare presiune din ultimii 20 de ani să livreze promisiunile asumate.  Vă aduc câteva vești din programul de guvernare: vom extin de cota TVA de 5% pentru programul Prima Casă, este la nivel de proiecție, ne dorim să fie această cotă de 5% pentru apartamente de până în 120 mp, dar să se aplice tututor celor care doresc să achiziționeze o astfel de proprietate, nu doar la prima ahciziție. Propunerea de reducere a impozitului pe venit va scădea în 2018 la 10%. De la 1 septembrie va intra în vigoare un cont destinat plății de TVA. Dorim să reducem evaziunea pe TVA, pierdem anual între 16-20 miliarde de lei. De la 1 septembrie vom crea contul SPLIT-VAT, cont separat de TVA pentru care se va lucra cu TVA, din acest cont nu se pot retrage banii, se va lucra doar pentru încasarea si virarea TVA.

Ilan Laufer: (…) StartUP Nation este un program prioritar, la fel si programul pentru internaționalizarea firmelor românești. Avem mai multe programe, lucrăm la un plan de operaționalizare a acestora, în maxim 25 de zile vom avea clarificarea acestor programe. Start-Up Nation este un program special, este important să fie susținut, pentru că va crea noi antreprenori în România, va aduce plus-valoare în economie.

Distribuie:

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

AAFBR lanseaza în România programul ESG Essentials

Asociatia Analistilor Financiar-Bancari  din Romania (AAFBR) in parteneriat cu...

Piața energiei electrice se va schimba în 2023 

Piața energiei electrice din UE se va schimba în...

Piețele cripto își păstrează în mare parte câștigurile recente

Piețele cripto și-au păstrat în mare parte câștigurile recente,...