“Primăvara investițională” o dezbatere ce face parte din seria de evenimente lansate anul trecut, organizată de Bursa de Valori București și Asociația Adiministratorilor de Fonduri

Date:

 

București (25 aprilie 2018) – Cele mai importante companii listate pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB) sunt aşteptate să distribuie aproximativ 1,4 miliarde euro sub formă de dividende pe anul 2018. Investitorii urmează să aibă câștiguri de până la 12%, in funcţie de acţiunile în care şi-au plasat banii.

În acest context, „Primăvara investițională”, un eveniment organizat de Bursa de Valori București și Asociația Adiministratorilor de Fonduri, a adus astăzi în prim plan o dezbatere cu directorii de investiții despre modul în care au evoluat fondurile de acţiuni cu expunere la BVB. Evenimentul a fost deschis de Lucian Anghel, Președintele Bursei de Valori București și a inclus și momentul deschiderii oficiale a ședinței de tranzacționare, marcat prin sunarea clopoțelului.

”Fondurile de acțiuni au adus investitorilor în ultimii ani randamente anuale foarte bune beneficiind de un trend pozitiv al evoluției piețelor bursiere, în special a celei locale, fapt răsplatit de către investitori prin subscrieri nete pozitive atât în anul 2017, cât și în primele luni ale acestui an. Putem afirma că asistăm la un trend de creștere a popularității acestor fonduri în rândul investitorilor români, chiar dacă suntem încă departe de cota de popularitate a acestora la nivelul industriei europene a fondurilor de investiții”, spune Jan Pricop , Director Executiv Asociaţia Administratorilor de Fonduri.

La eveniment au participat specialiști în investiții din cadrul administratorilor de fonduri de acțiuni cu expunere pe piața locală de capital care au înregistrat cele mai bune rezultate investiționale în ultimele 12 luni, de până la 28%: Daniela Vasile – Manager de Investiții Certinvest, Robert Burlan – Head of Investment Raiffeisen Asset Management, Alexandru Ilisie – Director Investiții OTP Asset Management, Alexandru Combei – Director Investiții BRD Asset Management și Loredana Lungu – Senior Fund Manager ERSTE Asset Mangement.

Fondurile deschise de invesții de tipul fondurilor de acțiuni cu investiții importante în emitenți tranzactionați la Bursa de Valori  București, ale caror active nete însumează în prezent aproximativ 1,3 mld lei, au obtinut – în general- randamente din doua cifre în ultimii 5 ani (peste 10%/an) și se regasesc și în portofoliile de produse ale următorilor administratori de fonduri: NN Investment Partners, Vanguard Asset Management, BT Asset Management, Swiss Capital Asset Management si STK Financial.

Conform datelor Asociaţia Administratorilor de Fonduri, activele nete insumate ale celor 16 fonduri au crescut in ultimele 12 luni de la 979 mil RON la 1265 mil RON (+29%), intrarile nete de bani de la investitori fiind de 137 mil RON in aceeasi perioada, randamentele medii anuale ale fondurilor de acţiuni fiind:

13,1% in ultimele 12 luni (martie 2017-martie 2018)

10% in ultimii 3 ani (29,9% cumulat)

10,6% in ultimii  5 ani (53,1% cumulat)as

Pentru informații detaliate privind gama de fonduri disponibile, valoarea activelor nete, performanțele și administratorii acestora, consultati pagina de web a Asociației Administratorilor de Fonduri: www.aaf.ro.

Despre Asociația Administratorilor de Fonduri

Asociația Administratorilor de Fonduri (A.A.F.) este organizația profesională independentă neguvernamentală a operatorilor din industria Organismelor de plasament Colectiv (O.P.C) din România care reunește 20 de societăți de administrare a investițiilor (S.A.I.) care administreaza 78 de fonduri deschise de  investitii (O.P.C.V.M.) și 24 fonduri închise de investiții (A.O.P.C.), 4 Societăți de Investiții Financiare (S.I.F), Fondul Proprietatea și 4 bănci depozitare. Aflați mai multe pe site-ul Asociației Administratorilor de Fonduri: aaf.ro

 

 

Articolul precedent
Articolul următor

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Lansarea unei noi game de PC-uri Maguay

Compania Maguay, caracterizată drept „cea mai veche companie...

Ziua Silvicultorului, marcată de Romsilva și Asociația Administratorilor de Păduri

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva și Asociația...

CCIR și Romanian Board of Trade Toronto susțin parteneriatul economic România-Canada

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR),...

MET România, 15 ani de activitate pe piața locală de energie

Compania MET România, parte a grupului elvețian MET,...