Prioritizarea abordărilor de tip Industrie 4.0 reprezintă Soluția Inteligentă pentru inovație și sustenabilitate

Date:

Grupul de evaluare științifică al Protocolului de la Montreal privind substanțele care contribuie la epuizarea stratului de ozon, susținut de ONU, ne-a prezentat recent un scenariu optimist în ceea ce privește stratul de ozon – acesta este pe cale să se refacă în patru decenii. Cu toate acestea, obiectivul ambițios al industriei cimentului de a deveni neutră din punct de vedere climatic până în 2050 trebuie să rămână prioritar, iar asta se poate obține prin digitalizare și prioritizarea soluțiilor de tip Industrie 4.0 – automatizări, robotică, inteligență artificială.  Pe 4-5 octombrie, la Atena, Conferința și Expoziția Internațională Industry 4.0 – Smart Solutions for Cement and Construction (Industria 4.0 – Soluții Inteligente pentru Ciment și Construcții) va reuni platforme de producție și industriale cu tehnologii inteligente de ultimă generație.

Conferința va aborda utilizarea comunicațiilor la scară largă între mașini (M2M) și implementarea Internetului lucrurilor (IoT) pentru a asigura o automatizare sporită și o monitorizare automată, precum și folosirea mașinilor inteligente care pot analiza și diagnostica probleme fără a fi nevoie de intervenția sau prezența omului. Sunt invitați la conferință toți cei care își doresc să învețe de la cele mai ingenioase minți și să relaționeze cu părțile interesate din domeniul cimentului și construcțiilor, IT, agregatelor, mineritului și energiei verzi, precum și cu producătorii de transport și echipamente.

Subiectele cheie ale conferinței, abordate de cei mai importanți experți în domeniu, se referă la transparența informațiilor, asistența tehnică și deciziile descentralizate. Vorbitorii, împreună cu delegații, vor reflecta și dezbate asupra unei întrebări importante a vremurilor noastre: „Internetul lucrurilor (IoT) sau Internetul oamenilor (IoP)?”.

Beatrice Ene, director general, Industry Link: „Capacitatea de a învăța rapid și de a se adapta rapid sunt valorile care conduc în prezent nu numai viața personală, ci și industria în general. Marii producători de ciment din întreaga lume și-au asumat angajamente ferme în ceea ce privește sustenabilitatea în industria cimentului și a construcțiilor. Organizăm Industria 4.0 pentru a găsi împreună cele mai inovatoare și inteligente soluții de sustenabilitate și de angajament pentru un viitor mai bun și mai curat.”

 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

FoodIntelForum Aqua Carpatica gata de start!

La FoodINTELForum, ne bucurăm să avem alături Aqua Carpatica,...

Mineritul de Bitcoin a înregistrat venituri record în ziua înjumătățirii recompenselor

Cea mai recentă înjumătățire (halving-ul) a recompenselor pentru “minarea”...

„Vânzarea de mai” s-ar putea sa fi început în aprilie

Se pare că sezonul slab al acțiunilor a apărut...

Parlamentul European a adoptat directiva privind așa-numitul „drept la reparare”

Noile norme consolidează dreptul la reparare, urmăresc reducerea deșeurilor...