S-a aprobat în instanță intrarea în insolvență a fabricii românești de ciocolată, Galactic din Baia Mare, Eurosmart SPRL fiind specialistul desemnat să gestioneze redresarea societății

Date:

Galactic, în prezent singura fabrică integral românească de ciocolată prin prisma structurii asociative, a solicitat deschiderea procedurii de insolvență cu scopul declarat de a depăși impasul în care se regăsește și de a găsi cele mai bune soluții pentru redresarea afacerii. EUROSMART este specialistul desemnat să gestioneze redresarea societății.

Pentru compania Food Land Galactic și pentru brandul Galactic, reorganizarea judiciară este cea mai bună opțiune, societatea având posibilitatea de a depăși impasul în care se află și de a beneficia de protecția și avantajele oferite de procedura insolvenței. Astfel, societatea va putea duce mai departe povestea brandului românesc creat cu pasiune și consolidat în toți anii de funcționare” declară Mihaela BOCEA, Managing Partner EUROSMART.

Compania Food Land Galactic – care se confruntă cu dificultăți financiare în ultima perioadă – a apreciat că cea mai potrivită cale de a se proteja, în contextul economic actual, dar și de a salva fabrica,  este accesarea procedurii de insolvență.

Această procedură are numeroase beneficii, dintre care amintim posibilitatea unei companii aflate în dificultate de a se proteja prin mecanisme prevăzute de legislația în vigoare, dar și posibilitatea de a se reorganiza și de a reintra astfel, în circuitul comercial, ca urmare a îndeplinirii cu succes a unui plan de reorganizare negociat de practicianul în insolvență desemnat, societate și creditorii săi.

În prezent, cred că multe firme din România se află în impas și sperăm ca managerii să înțeleagă faptul că deschiderea procedurii de insolvență nu este ultimul pas din viața unei companii, ci este chiar pasul necesar pentru nivelul următor – dacă este făcut la timp” completează Mihaela BOCEA, Managing Partner EUROSMART.

Specialiștii Eurosmart, în exercitarea principalelor atribuții – analiza economică și juridică a situației companiei, negocieri cu creditorii, oferirea de consultanță privind legalitatea, viabilitatea şi oportunitatea planurilor de reorganizare – reușesc să traseze liniile generale ale strategiei de restructurare, să propună diversele scenarii de restructurare și remodelare financiară, dar și să monitorizeze realizarea planului de restructurare.

Food Land Galactic, fabrica de ciocolată din Baia Mare, produce de 25 de ani dulciuri în România, având aproximativ 300 de rețete proprii, sub conducerea și ghidajul ciocolatierului Liviu FAGI. Compania fabrică produse dulci atât sub brandul propriu, Galactic, cât și sub umbrela altor branduri, pentru principalele supermarketuri și hipermarketuri de pe piața din România.

Apetitul pentru ciocolată al românilor, alături de dorința de a inova și profesionalismul companiei, sub conducerea ciocolatierului său, au dus compania, în peste două decenii de activitate, de la fabricarea unor produse bazate pe rețete cumpărate, la fabricarea de produse bazate exclusiv pe rețete originale, proprii, rețete protejate de companie prin înregistrarea la OSIM. Toate acestea sunt dovada dedicării companiei de a se dezvolta și de a furniza constant produse competitive.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Lansarea unei noi game de PC-uri Maguay

Compania Maguay, caracterizată drept „cea mai veche companie...

Ziua Silvicultorului, marcată de Romsilva și Asociația Administratorilor de Păduri

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva și Asociația...

CCIR și Romanian Board of Trade Toronto susțin parteneriatul economic România-Canada

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR),...

MET România, 15 ani de activitate pe piața locală de energie

Compania MET România, parte a grupului elvețian MET,...