AcÅĢiunile Tesla au urcat cu 17%

Date:

AcÅĢiunile Tesla au crescut luni cu 17%, iar avansul ÃŪnregistrat din iunie a depăşit 300%, susÅĢinute de profitul trimestrial raportat de compania mixtă producătoare de baterii din Nevada deÅĢinută ÃŪmpreună cu Panasonic şi a estimărilor unor investitori ca titlurile se se aprecieze de peste 10 ori pÃĒnă ÃŪn 2024, transmite Reuters.

AcÅĢiunile Tesla au ÃŪnregistrat luni cea mai mare creştere ÃŪntr-o singură zi după luna octombrie, ÃŪn urma raportării de către Panasonic a primului profit trimestrial al companiei mixte cu Tesla, din Nevada, după ani de zile de probleme de producÅĢie şi amÃĒnări, transmite News.ro.

Un alt factor care a contribuit la creşterea preÅĢului acÅĢiunilor Tesla este o notă a firmei Ark Invest adresată clienÅĢilor, ÃŪn care anticipează că acÅĢiunile companiei vor ajunge la 7.000 de dolari pe unitate pÃĒnă ÃŪn 2024, comparativ cu preÅĢul actual de 754 de dolari pe unitate. Estimarea se bazează parÅĢial pe predicÅĢia că Tesla va lansa o flotă de automobile autonome, ”robotaxiuri”, care va fi profitabilă, potrivit sursei citate.

Panasonic a anunÅĢat că profitul operaÅĢional din perioada octombrie-decembrie a urcat cu 3%, la 100,4 miliarde de yeni (915 milioane dolari), depăşind aşteptările analiştilor cu 49%, datorită ÃŪmbunătăÅĢilor de la compania mixtă cu Tesla producătoare de baterii şi reducerii costurilor.

Astfel, Panasonic a optat să nu participe la construcÅĢia unei noi fabrici de baterii ăn China, iar Tesla a format parteneriate cu compania sud-coreeană LG şi cu compania chineză CATL.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Miercuri, 22 mai, la CCIB, Conferința FOCUS București

Camera de ComerÅĢ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB)...

Protocol de colaborare CCIR – Ministerul Educației

Camera de Comerț și Industrie a RomÃĒniei (CCIR) a...