Aegon România: Segmentul asigurărilor de viață tradiționale crește cu aproximativ 11% în prima jumătate din 2018

Date:

Cluj-Napoca, 22 octombrie 2018. Compania de asigurări de viață Aegon România, parte a grupului financiar internațional Aegon, estimează o creștere a segmentului asigurărilor de viață tradiționale, la nivelul pieței locale, de circa 11% în prima jumătate (S1) din 2018, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Reprezentanții Aegon România apreciază că tendința de majorare a acestui segment va continua și în cel de-al doilea semestru din 2018, chiar dacă se produce într-un ritm lent. În S1 2018, din totalul primelor brute subscrise, situat la 5,4 miliarde lei, numai 21% reprezintă prime brute aferente asigurărilor de viață.*

“S1 2018 a înregistrat cel mai mare volum al primelor brute subscrise, comparativ cu aceeași perioadă din ultimii patru ani, chiar dacă creșterea accelerată a vânzării asigurărilor de viață din 2017 a încetinit. Cred, astfel, că interesul românilor în ceea ce privește asigurările de viață este mai ridicat, dar încă la un nivel scăzut comparativ cu situația din alte țări din regiune. Statisticile din ultimii ani (2012-2016) arată că în Ungaria se încheie în medie de două ori mai multe asigurări de viață decât în România, iar în Polonia, un număr de trei ori mai mare”, a explicat Sînziana Maioreanu, CEO al Aegon România.

În ceea ce privește compania, Sînziana Maioreanu adaugă: „Suntem foarte mulțumiți de rezultatul pe care
l-am obținut în primul semestru al anului 2018. În segmentul de produse de asigurare pentru siguranța financiară pe termen lung am crescut cu 11,7%, creșterea confirmând aprecierea acestora de către public și partenerii de distribuție.”

Potrivit reprezentanților Aegon România, este de dorit ca românii să înțeleagă avantajele încheierii unei asigurări de viață, pentru a putea beneficia de un viitor financiar cât mai liniștit. „Este important să facem cu toții un efort în direcția educației financiare a românilor. Am observat că mulți oameni din jurul nostru sunt reticenți cu privire la asigurarea de viață pentru că, poate, încă nu înțeleg foarte bine ce înseamnă și nu se simt confortabil să ceară lămuriri. O mai bună înțelegere a funcționarii asigurărilor de viață și a beneficiilor va ajuta clientul în alegerea unei soluții adecvate nevoilor și posibilităților sale financiare. În acest scop, lucrăm constant atât la îmbunătățirea prezentării produselor noastre, cât și la simplificarea comunicării contractuale cu clienții existenți”, a conchis Sînziana Maioreanu.

În contextul asigurărilor de viață tradiționale, Aegon România a derulat o campanie promoțională pentru unul dintre cele mai importante produse de asigurare de viață din portofoliul companiei, Aegon de Viitor, distribuit exclusiv în rețeaua Alpha Bank. Prin această campanie, în iunie 2019, Aegon va plăti prima de asigurare a  clienților care au cumpărat Aegon de Viitor Premium în perioada 1-20 octombrie 2018. Prima minimă lunară pentru Aegon de Viitor, varianta Premium, este de 260 lei. De asemenea, cei care au încheiat și asigurarea suplimentară pentru un co-asigurat minor, în valoare de 10 lei pe lună, au primit cadou la semnare, o pușculiță pentru a sprijini efortul adulţilor de a-i învăța pe copii ce înseamnă economisirea.

În perioada imediat următoare, Aegon România va derula o campanie promoțională adresată tuturor celor care aleg o asigurare de viață cu componentă de economisire Aegon Fii Sigur, pentru a premia responsabilitatea financiară față de cei dragi. Clienții care la încheierea asigurării Aegon Fii Sigur, în luna noiembrie, optează pentru cel puțin trei asigurări suplimentare (deces, invaliditate permanentă sau spitalizare din accident pentru asigurat sau spitalizare ori intervenții chirurgicale din accident pentru
coasiguratul minor), vor primi în mod gratuit serviciul de a doua opinie medicală Aegon Diagnose.me. Acest serviciu oferă posibilitatea obținerii unei a doua opinii medicale pe baza unui consult medical online realizat de un medic specialist internațional. Raportul medical este tradus în limba română și transmis în șapte zile lucrătoare. În cursul unui an de asigurare, se pot obține două rapoarte medicale privind două afecțiuni medicale diferite. Asigurarea Aegon Fii Sigur poate fi achiziționată exclusiv din rețeaua Banca Transilvania.

* Aceste cifre includ în calcul și rezultatele sucursalelor.


 

###

 

 

Despre Aegon

Aegon România face parte dintr-unul dintre cele mai mari grupuri financiare din lume, specializat în asigurări de viață, planuri de pensie și soluții pentru investiții. Aegon are, la nivel mondial, o tradiție de peste 170 de ani și este prezent în peste 20 de țări. În total, cei peste 28.000 de angajați ai companiei oferă servicii financiare pentru aproximativ 30 de milioane de clienți din Europa, Asia și America.

Aegon a intrat pe piața din România în 2007, prin divizia de pensii private, și în 2008 prin compania de asigurări de viață. În prezent, Aegon România are peste 900.000 de clienți și 130 de angajați.

Notă: Rezultatele Aegon România nu se regăsesc în statisticile oficiale publicate de ASF, deoarece Aegon România este sucursală a Aegon Polonia, iar conform legislației în vigoare, rezultatele nu sunt în mod explicit prezentate în raport, ci sunt cumulate cu ale celorlalte sucursale active în segmentul asigurărilor de viață.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Bitcoin revine la 60.000 de dolari

Prețul Bitcoin a înregistrat o scădere de 5% săptămâna...

Încălzirea globală va afecta economia mondială, dar nu și turismul din această vară

Incendii de vegetație în Grecia și în Statele Unite,...

Reglementarea activităților casnice: Avantaje și provocări practice

de Claudia Sofianu (foto), Partener, liderul departamentului Impozit pe...