https://www.economica.net/onu-alimentele-s-au-ieftinit-pe-plan-global-ca-urmare-a-epidemiei-de-coronavirus_180694.html
Indicele global al preţurilor la produsele alimentare a
scăzut în februarie, după patru luni de creştere succesivă, în urma declinului
preţului uleiurilor vegetale, al cărnii şi al cerealelor, a anunţat joi
Organizaţia pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), transmite Reuters,
informează Agerpres.
FAO este o agenție din cadrul Organizației Națiunilor Unite
(ONU) destinată să combată foametea la nivel global. Cererea pentru unele
produse a fost afectată de extinderea epidemiei de coronavirus (Covid-19), a
avertizat FAO, scrie Economica.net.
De asemenea, preţul cărnii a înregistrat o scădere de 2% în februarie, în contextul reducerii achiziţiilor în China epicentrul epidemiei. În schimb, a crescut cu 4,6% preţul produselor lactate, şi cu 4,5% preţul zahărului.