BERD va deține 19% din Piraeus Bank România

Date:

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a anunțat, ieri, preluarea unei participații de 19% din banca românească Piraeus Bank România, la două săptămâni după ce Piraeus Bank din Grecia a finalizat procesul de vânzare a sucursalei Piraeus Bank România către fondul de investiții J.C. Flowers & Co., informează un comunicat de presă al BERD, confrom Agerpres.

Fondul de investiții J.C. Flowers & Co. va deține 76,1% din acțiunile Piraeus Bank România, BERD va controla 19%, iar restul de 4,9% din acțiuni va fi achiziționat de conducerea băncii Piraeus Bank România, a precizat BERD. „Noii acționari vor furniza resursele financiare și expertiza de restructurare necesară pentru a extinde operațiunile și cota de piață a băncii. Schimbarea proprietarilor va ajuta, de asemenea, la consolidarea sectorului financiar fragmentat din România”, se arată în comunicatul BERD.

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a fost înființată în 1991 pentru a investi în fostele state din blocul comunist și a le ajuta să facă tranziția la economia de piață, potrivit Bursa.

Distribuie:

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Hidroelectrica semnează cu UCMR pentru transferul de afacere 

Hidroelectrica a semnat astăzi contractul cadru pentru transferul de...

Leonardo Badea (BNR): Reforma guvernanței economice europene – implicații pentru România

În peisajul economic al ultimilor ani, marcat de niveluri...

Utilizarea stimulentelor fiscale: ce oferă România, Polonia, Republica Cehă și Ungaria?

de Răzvan Ungureanu (foto), Director, Impozite Directe, EY România...