Piața SPOT: cel mai mic preț al gazelor naturale

Date:

În prima jumătate a lunii decembrie a anului 2019 pe platforma SPOT (produse pe termen scurt) operată/administrată de BRM prețul mediu ponderat a fost de 64,43 lei/MWh, mult sub cel înregistrat în luna octombrie (91,46 lei/MWh) și în luna noiembrie (71,29 lei/MWh), continuând astfel trendul descendent din ultima perioada

Totodată, pe piața SPOT, în data de 17.12.2019, s-a înregistrat cel mai mic preț al gazelor naturale, respectiv 46 lei/MWh, mult sub cel reglementat. În perioada imediat următoare ofertele de vânzare-cumpărare s-au situat între 49 și 52 de lei/MWh.

De remarcat este și faptul că în urma ofertelor de vânzare pentru următorul an, în cadrul platformei Gas Forward, se constată o atitudine rezervată a participanților, în ceea ce privește tranzacționarea, datorată unei volatilități ridicate a pieței, determinată de efectele O.U.G. 114/2018.

Vremea favorabilă și optimismul legat de previziunile de liberalizare a pieței au condus în mod evident la o îmbunătățire a prețurilor pe toate piețele, tendința conducând spre o evoluție corectă a pieței, similară cu cea a perioadei 2017-2018.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Concursul National Arena Urşilor Junior 2024

Liceeni din intreaga tara au infruntat celebrii ursi din...

PPC blue, noua aplicație pentru telefonul mobil, destinată șoferilor de mașini electrice

PPC Blue, compania din cadrul grupului PPC în România...