Deficitul comercial al României este în creștere

Date:

 Deficitul comercial al României a avansat cu 34,8% în primele patru luni, față de aceeași perioadă a anului trecut, la 5,04 miliarde de euro, arată datele publicate, luni, de Institutul Național de Statistică (INS).

În primele patru luni din 2018, deficitul comercial a fost de 3,74 miliarde euro, potrivit datelor INS. În primele trei luni din 2019, deficitul comercial era de 3,65 miliarde euro, cu 33,9% față de aceeași perioadă a anului trecut, conform datelor Profit.ro. 
De asemenea, în primele patru luni din 2019, deficitul balanței comerciale a fost de 5,04 miliarde euro, mai mare cu 1,3 miliarde euro decât cel înregistrat în aceeași perioadă a anului trecut. Totodată, în primele patru luni, ponderi importante în structura exporturilor și importurilor au fost deținute de mașini și echipamente de transport (48% la export și 36,9% la import) și alte produse manufacturate (32% la export și respectiv 30,3% la import). Valoarea schimburilor intra-UE28 de bunuri în primele patru luni a fost de 17,91 miliarde euro la expedieri și de 21,131 miliarde euro la introduceri, reprezentând 77,6% din total exporturi și 75,2% din total importuri. În 2018, deficitul comercial al României a avansat cu 16,8%, față de anul anterior, până la 15,1 miliarde euro. 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Restart Energy a finalizat două proiecte fotovoltaice pentru compania Com Divers, în valoare totală de peste 300.000 de euro

Armand Domuța, CEO & Founder Restart Energy: „Proiectele fotovoltaice...

Proiecte de tehnologie digitală privind moneda digitală CBDC

| de Elena Dobre, membru al Asociației pentru Studii și Prognoze Economico-Sociale – filiala Dobrogea

Ungaria über alles…

| de Laurențiu Mironescu președintele Ligii Navale Române

Țările în curs de dezvoltare… se dezvoltă

Transformările structurale care au loc în lume, pe multiple...