Earnings Report: Cum arata rezultatele financiare pe Pietele externe pentru Trimestrul III 2021

Date:

Pe data de 28 octombrie, începând cu ora 18:00, va avea loc editia aferenta rezultatelor la 9 luni a evenimentului financiar online Earnings Report, primul eveniment din Romania dedicat rezultatelor financiare pe Pietele externe, organizat de BVBescu.ro cu sprijinul XTB Romania. 

In 2020, Trimestrul III a fost primul de la inceputul pandemiei in care influenta lockdown-ului generat de pandemia de Sars-CoV-2 nu s-a mai facut simtita. O parte importanta dintre industrii au inceput sa isi revina, cererea si productia au tins si ele catre normalitate.  Din aceste motive, sezonul de raportari financiare la 9 luni din acest an are o importanta aparte, dat fiind ca suntem in fata primului trimestru pentru care vom putea face o comparatie adecvata cu perioada similara din anul anterior a datelor financiare. Practic, va fi pentru prima data dupa 6 trimestre consecutive, cand vom putea sa vedem cu adevarat cum au evoluat companiile listate.

In aceasta perioada, timp de o luna, cele mai multe dintre companiile importante listate pe pietele externe isi vor publica raportarile financiare la 9 luni. Cateva dintre ele, printre care Adobe, Nike, Micron Technology sau PepsiCo au „furat startul” zilele trecute. Pana in prezent, rezultatele au fost majoritar in linie cu asteptarile, Tesco fiind singura societate importanta care a publicat date dezamagitoare: Cifra de afaceri cu -4% mai mica fata de asteptarile analistilor si un EPS de doar 0,11#, cu -98% mai mic decat previziunile.

Sezonul de raportari a inceput cu date din domeniul bancar, unele dintre cele mai importante societati listate publicandu-si rezultatele la sfarsitul saptamanii trecute. Astfel, JP Morgan, Wells Fargo & Co., Citigroup, Bank of America, Morgan Stanley si Goldman Sachs au raportat o cifra de afaceri aporpiata de estimarile analistilor insa, in termeni de EPS, surprizele au fost placute.

In medie, castigurile per actiune au fost cu +20% mai mari fata de asteptari, Goldman Sachs raportand un EPS cu +47,68% peste asteptari.

Veti afla de la Claudiu Cazacu  (Consulting Strategist XTB Romania) cum arata rezultatele financiare pe primele 9 luni din 2021 si indicatorii importanti din raportari, ce sectoare ar putea intra in atentia investitorilor in perioada urmatoare si de ce, cum se prezinta situatia economica internationala si care sunt scenariile cu care sa lucrati.

Alexandra Smedoiu, CFA, Partener Deloitte Romania va discuta despre cum citim raportarile financiare ale unei companii listate, care sunt principalii indicatori pe care ar trebui urmariti in raportarile companiilor listate pe pietele externe, cum se face taxarea dividendelor si a profitului obtinut din tranzactiile pe Pietele de capital externe.

Earnings Report: Primul eveniment din Romania dedicat rezultatelor financiare pe Pietele externe

Earnings Report este primul eveniment din Romania dedicat rezultatelor financiare pe Pietele externe. A treia editie din acest an a evenimentului online va avea loc pe data de 28 octombrie 2021, incepand cu ora 18:00, si se adreseaza investitorilor individuali din Romania si celor interesati sa investeasca pe Pietele externe.

Evenimentul Earnings Report este organizat cu sprijinul XTB Romania, Evisara (partener tehnic), Financial Intelligence, Finzoom, InvestTenergy, Economistul.ro, Club Economic, Romania Durabila, Bucuresti Business, Prahova Business si Reusita TV (Parteneri media).

Accesul la eveniment este GRATUIT, dar necesita inscriere si confirmare din partea organizatorilor.

Care este tema evenimentului „Earnings Report – Cum arata rezultatele financiare pentru Trimestrul I pe Pietele externe”

Analizam companiile relevante listate pe Pietele externe pentru a afla:

  • cum arata rezultatele financiare pe primele 9 luni din 2021 si indicatorii importanti din raportari;
  • ce sectoare ar putea intra in atentia investitorilor in perioada urmatoare si de ce;
  • cum se prezinta situatia economica internationala si care sunt scenariile cu care lucram;
  • cum citim raportarile financiare ale unei companii listate, care sunt principalii indicatori pe care ar trebui sa ii urmarim, cum se face taxarea dividendelor si a profitului obtinut din tranzactiile pe Piatele de capital externe;
  • care este viziunea asupra evolutiei pietei, din perspectiva investitorilor individuali.
  • care este viziunea asupra evolutiei pietei, din perspectiva investitorilor individuali.

Programul evenimentului „Earnings Report – Cum arata rezultatele financiare pentru Trimestrul I pe Pietele externe”:


17:50 – 18:00 – Accesul participantilor la evenimentul online

18:00 – 19:00 – Cum arata rezultatele financiare la 9 luni pe pietele externe, companiile si sectoarele interesante pentru investitori – Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB Romania

19:00 – 20:00 – Cum citim raportarile financiare ale unei companii listate, care sunt principalii indicatori pe care ar trebui sa ii urmarim in raportarile companiilor listate pe pietele externe, cum se face taxarea dividendelor si a profitului obtinut din tranzactiile pe Pietele de capital externe – Alexandra Smedoiu, CFA, Partener Deloitte România

20:00 – 20:30 – Discutie libera & Sesiune Q&A

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Energy Policy Group și WWF-România anunță lansarea oficială a proiectului RENewLand

Energy Policy Group (EPG) și WWF-România (Fondul Mondial pentru...

Locuri de muncă vacante

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ilfov anunță...