Energia electrică tranzacționată pentru consumul acestui an este cu 14% mai scumpă decât anul trecut

Date:

Indicele ROPEX FM pentru întreg anul 2020 calculat de Operatorul pieței de electricitate și gaze OPCOM la data de 31 decembrie 2019 este de 270 de lei/MWh, cu 13,9% peste nivelul înregistrat în acest an, potrivit datelor OPCOM.

https://www.economica.net/energia-electrica-tranzac-ionata-deja-pentru-consumul-acestui-an-este-cu-14prc-mai-scumpa-decat-cea-din-2019_178227.html

De asemenea, indicele ROPEX FM (anual) se referă la prețul mediu al energiei electrice cu livrare într-un anumit an, obținut pe baza tranzacțiilor de pe piețele cu livrare la termen încheiate până la un moment dat, scrie Economica.net. 

 Astfel, la data de 31 decembrie 2019 se tranzacționaseră, pentru consumul anului 2020 în total circa 32,9 TWh de energie electrică-vânzare și cumpărare (de unde a rezultat acel preț mediu de 270 de lei/MWh), în condițiile în care toate tranzacțiile cu livrare în 2019, raportate în ultima zi a anului, s-au ridicat la 67,2 TWh. Totodată, prețurile cresc ușor, dar constant, astfel ca în decembrie 2020 livrarea pe contractele încheiate până acum să se facă la o medie de 269 de lei/MWh.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Implicațiile legislației REIT în contextul pieței imobiliare din România

| de Laurențiu Stan, consultant financiar (foto)

Atenție la valoarea în vamă – noi ghiduri de simplificare emise de Comisia Europeană vin în sprijinul importatorilor

de Mihai Petre, Director, Global Trade, EY RomâniaCosmin Dincă,...

PwC Internal Audit Study: Îngrijorați  de riscurile tot mai mari, managerii vor ca auditul să acționeze mai rapid și din proprie inițiativă 

de Mircea Bozga, Partener PwC România Managementul companiilor își dorește...