Economia globală este pe cale să înregistreze în 2020 o scădere semnificativ mai mare comparativ cu estimarea făcută de Fondul Monetar Internaţional în luna aprilie, a afirmat marţi economistul şef la instituţiei financiare, Gita Gopinath, potrivit Adevărul.ro.

 În timp ce statele europene erau în  primele săptămâni de restricţii impuse de autorităţi din cauza pandemiei de coronavirus, FMI a estimat că economia globală va înregistra cea mai gravă criză financiară de la Marea Depresiune din anii 1930

În prezent, chiar dacă unele economii încep să se redeschidă, Fondul a avertizat că declinul va fi chiar mai grav. ”Pentru prima  oară de la Marea Depresiune, atât economiile avansate cât şi cele emergente vor fi în recesiune în 2020. Actualizarea raportului World Economic Outlook în luna iunie va arăta probabil creşteri negative chiar mai grave decât am estimat anterior”,  a scris Gopinath într-o postare pe blog.

De asemenea, industria serviciilor a fost mai grav afectată decât industria prelucrătoare, ceea ce reprezintă o schimbare faţă de crizele precedente, unde lipsa investiţiilor a afectat cel mai mult activităţile productive, potrivit FMI.

DISTRIBUIȚI