Fondul Proprietatea intenționează să dea în judecată statul pentru OUG 114

Date:

Reprezentantii Fondul Proprietatea (FP) ar putea ataca in instanta OUG 114/2018 (Ordonanta Taxelor) avand in vedere ca implementarea acesteia ar discrimina producatorii de energie electrica prin modalitatea diferita de taxare introdusa, conform Wall-Street.

 

Obiectivul principal pe care il avem este minimizarea impactului financiar asupra companiei. Exista posibilitatea ca schimbarea de saptamana trecuta sa fi introdus o discriminare intre producatorii de energie; este o masura foarte discutabila ce ar putea sa fie vazuta ca ajutor de stat pentru anumite companii.

 

Cu o saptamana in urma, Guvernul a adoptat o serie de modificari la mult-contestata Ordonanta a Taxelor. In sectorul energetic a fost mentinuta plafonarea pretului la gaze la nivelul de 68 lei/MWh (dar s-a amanat cu o luna, urmand a se aplica de la 1 mai), in timp ce de la plata impozitului de 2% pe cifra de afaceri a afaceri au fost exceptati operatorii pe baza de carbune.

Hidroelectrica este afectata si de un nou ordin ANRE care forteaza compania sa livreze pe piata reglementata 65% din productie la preturi care sa permita un profit de cel mult 5% din suma costurilor justificate, aferente activitatii de producere a energiei electrice.

Hidroelectrica a inregistrat in 2018 cel mai mare profit din istorie, castigul net ajungand la nivelul de 1,55 miliarde lei, cu 13,9% mai mult decat in anul precedent.

 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Locuri de muncă vacante

Agenții economici din județul Ilfov anunță 2720 de locuri...

Finanțare de 19 milioane euro pentru Mitiska REIM cu asistență asigurată de PeliPartners

PeliPartners anunță că, printr-o echipă coordonată de Carmen Peli,...