Indicele de referinţă trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor, IRCC, a ajuns la 2,63%

Date:

Indicele de referinţă trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC), care va înlocui ROBOR în calculul dobânzilor la majoritatea creditelor în lei, a crescut la 2,63%, pentru primul trimestru al acestui an, potrivit datelor publicate luni de Banca Naţională a României (BNR). ROBOR la 3 luni a stagnat la 3,23%, scrie News.ro.

BNR a publicat, la începutul lunii mai, indicele de referinţă trimestrial pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC), care va înlocui ROBOR în calculul dobânzilor la majoritatea creditelor în lei.

IRCC, publicat începând din 2 mai, se calculează ca medie aritmetică a ratelor de dobândă zilnice ale tranzacţiilor interbancare dintr-un trimestru al anului, potrivit sursei amintite.

Luni, BNR a publicat nivelul acestuia pentru primul trimestru al acestui an, care a ajuns la 2,63%.

Rata anuală a inflaţiei, care măsoară evoluţia preţurilor de consum în ultimul an, a scăzut uşor în mai, la 4,10%, după ce urcase în aprilie la 4,11%, în condiţiile în care cartofii s-au scumpit cu 55,27% doar în ianuarie-mai, potrivit datelor publicate recent de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Influencerii înlocuiesc familia și prietenii ca sursă de informare pentru investitori 

În fiecare zi, investitorii individuali caută informații despre diferitele...

Calm pe piața cripto după halvingul Bitcoin

Mișcările de pe piața cripto au fost destul de...

Finanțarea companiilor

| de Laurențiu Stan, consultant financiar (foto)