INS: aproximativ 55.000 de locuri de muncă sunt vacante la nivel național

Date:

Numărul locurilor de muncă vacante a fost 55.000 în trimestrul trei al acestui an, nivel similar cu cel din trimestrul anterior, iar industria prelucrătoare a concentrat aproape o pătrime din numărul total al acestora, respectiv 13.600, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică publicate marţi.

De asemenea, sectorul bugetar a însumat peste 26% din numărul total al locurilor de muncă vacante, cu 6.500 locuri vacante în sănătate şi asistenţă socială, 6.100 locuri vacante în administraţia publică şi 2.000 în învăţământ, scrie Agerpres.

Astfel, cele mai puţine locuri de muncă vacante s-au înregistrat în tranzacţii imobiliare şi industria extractivă (100 locuri vacante pentru fiecare în parte).

În trimestrul III 2019, rata locurilor de muncă vacante a fost 1,11%, menţinându-se la aceeaşi valoare din trimestrul precedent.
La polul opus, cea mai mică valoare a ratei locurilor de muncă vacante s-a înregistrat în industria extractivă (0,31%), potrivit sursei citate.


Totodată, în ceea ce priveşte numărul locurilor de muncă vacante, cele mai importante creşteri s-au înregistrat în învăţământ (+700 locuri vacante) şi distribuţia apei; salubritate, gestionarea deşeurilor, activităţi de decontaminare (+500 locuri vacante).


Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Concurs european de educație financiară organizat de Asociația Română a Băncilor

  Asociația Română a Băncilor, în parteneriat cu Banca Naţională...

Provocările Fiscale în Sectorul Petrolului și Gazelor Naturale din România

de Tănase Stamule decanul Facultății de Administrarea...

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic 

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe...

HIDROELECTRICA: Barajului Izvorul Muntelui – în perfectă siguranță după seism

În data de 28 martie 2024, în regiunea Moldova,...