Intrum plănuiește dublarea portofoliului de clienți în anul 2019

Date:

Intrum, liderul european în credit management și colectare de creanțe, plănuiește să își dubleze numărul de clienți din România, după ce anul trecut a investit în portofolii cu valoare de peste 29.15 mil euro.

 

În 2018, Intrum România, parte a Intrum Grup, liderul european în credit management și colectare de creanțe, a investit în 2019 în portofolii de creanțe cu valoare de peste 29.15 milioane de euro din zona financiar bancară, acestea cuprinzând în principal credite de consum negarantate, dedicate persoanelor fizice. Pe lângă investițiile în portofolii garantate, Intrum România își propune ca în 2019 să își dubleze numărul de cazuri lucrate în sistem mandat, provenite atât de la clienți naționali, cât și internaționali.

 

Intrum a intrat pe piața din România în aprilie 2017, prin achiziția companiei Top Factoring, iar de atunci compania continuă să cumpere portofolii neperformante și să recupereze creanțe din domenii ce privesc serviciile bancare (carduri de credit, overdrafturi, împrumuturi) sau alte servicii, precum facturi de utilități sau facturi ale persoanelor juridice, care au depășit data scadentă.

“Anul 2018 a fost un an de consolidare în urma achiziției companiei de către grupul Intrum. Am investit în portofolii negarantate din zona de banking, însă pentru anul 2019, ne propunem să diversificăm portofoliul de investiții. Ne vom axa pe portofolii de corporate garantate, întrucât, alături de cele 24 de țări în care compania Intrum este prezentă, avem pe lângă know-how, toate resursele pentru aceste investiții.”, declară Cătălin Neagu, Managing Director Intrum România.

 

Pe lângă cumpărarea de portofolii neperformante, Intrum România asigură servicii de credit management și colectare de creanțe pentru companii din industriile telecom, logistică, retail și transporturi, atât pe plan local, cât și pe plan internațional. Intrum se poziționează printre puținele companii din România care oferă serviciul de colectare internațională, cu ajutorul celor 24 de țări din grup.

 

“În 2018 am lucrat peste 4000 de cazuri internaționale din țări precum Suedia, Spania, Italia sau Germania. Colectăm sumele restante aferente taxelor de drum sau abonamentelor medicale, dar ne ocupăm și de cazuri cu valori foarte mari, de peste 100.000 euro, care aparțin mai degrabă sectorului business to business.”, declară Cătălin Neagu, Managing Director Intrum România.

 

Conform Raportului European al Plăților, realizat de Intrum, peste 60% dintre companiile din România au înregistrat plăți după termenul scadent al facturilor, precum și cereri de prelungire ale termenelor de plată.  Plățile efectuate cu întarziere, dar și prelungirea termenelor de plată au efecte negative asupra mediului economic și asupra stimulării pieței de locuri de muncă. Misiunea Intrum este de a ajuta atât companiile, cât și consumatorii, astfel încât aceștia să devină liberi de datorii și să își găsească echilibrul financiar.

Intrum este liderul european în credit management si colectare de creanțe. Cu birouri în 24 de țări din Europa și America de Sud, Grupul Intrum oferă servicii financiare, precum și achiziție de portofolii de creanțe neperformante, colectare de creanțe, servicii e-commerce, servicii de plată și de facturare. La nivel de grup, Intrum are peste  95000 de angajați, iar în România sunt 250 de persoane angajate.

 

 

 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Concurs european de educație financiară organizat de Asociația Română a Băncilor

  Asociația Română a Băncilor, în parteneriat cu Banca Naţională...

Provocările Fiscale în Sectorul Petrolului și Gazelor Naturale din România

de Tănase Stamule decanul Facultății de Administrarea...

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic 

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe...

HIDROELECTRICA: Barajului Izvorul Muntelui – în perfectă siguranță după seism

În data de 28 martie 2024, în regiunea Moldova,...