Investiții record de 727 milioane de lei, în 2017, în rețelele de distribuție ale Electrica

Date:

Interviu cu Directorul general al Electrica SA, Cătălin Stancu

Economistul: Care este volumul de investiții realizate în 2017 și care este programul de investiții pentru anul în curs? Care este volumul de investiții realizate de la listarea companiei și până în prezent?
Cătălin Stancu: Grupul ELECTRICA a realizat în anul 2017 investiții în infrastructura de distribuție în valoare totală de 727 milioane lei. Totodată, Operatorii de Distribuție din cadrul Grupului Electrica și-au asumat pentru 2018 un plan record de investiții, în valoare de 900 milioane de lei. Comparativ cu 2014, anul listării Electrica pe bursele din București și Londra, programul de investiții al operatorilor de distribuție din cadrul Grupului este de 2,5 ori mai mare în 2017. În cei patru ani de la privatizarea prin listare, Grupul Electrica a investit 2,1 miliarde de lei în infrastructura de distribuție, investiții a căror finalitate o reprezintă îmbunătățirea semnificativă a calității serviciilor la nivelul întregii comunități beneficiare.

Ce prioritate are compania pentru 2018?
Modernizarea rețelelor de distribuție continuă să fie prioritatea Grupului Electrica, astfel că, pentru anul acesta, ne-am propus investiții record, în valoare de 900 de milioane de lei, probabil cel mai ambițios plan din sectorul energetic. Ținta noastră este creșterea eficienței operaționale și a calității serviciilor oferite, astfel încât timpul mediu de întrerupere neplanificată per utilizator, cunoscut în domeniu ca SAIDI, să ajungă la nivelul din țările central europene. Investițiile Grupului Electrica în infrastructură au crescut constant de la an la an. În 2017, spre exemplu, valoarea totală realizată a fost de 727 milioane lei, din care 235 milioane lei au reprezentat investiții făcute de Societatea de Distribuție Transilvania Sud, 238 milioane lei de Muntenia Nord și 254 milioane lei de Transilvania Nord. Valoarea cumulată a investițiilor realizate în 2017 la nivelul Grupului Electrica este cu peste 30% mai mare față de 2016 și mai mult decât dublă față de 2014, ceea ce noi credem ca este remarcabil.

Varianta integrală a articolului este disponibilă doar pe bază de abonament

Distribuie:

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Claudiu Cazacu, XTB: Agricultura oferă României premisele de a deveni centru regional logistic și de producție

România are argintul pe podiumul european al importatorilor și...

De ce e greu de prezis ce decide Fed

de Mohamed A. El-Erian S-ar putea crede că prezicerea următoarelor...

Star Taxi – creștere de 30% a numărului de mașini disponibile la nivel național

25 de lei plătesc în medie românii pentru o...