Investițiile economiei naționale au crescut

Date:

Investițiile nete realizate în economia națională au crescut cu 12,1% în primul semestru, la 39,68 miliarde lei, comparativ cu semestrul I 2018, arată datele transmise luni de Institutul Național de Statistică (INS).
”În semestrul I 2019, comparativ cu semestrul I 2018, investițiile nete realizate în economia națională au crescut cu 12,1%, creștere înregistrată la lucrările de construcții noi (+30,3%) și la alte cheltuieli (+4,8%). Investițiile nete în utilaje (inclusiv mijloace de transport) au înregistrat o scădere cu 1,3%”, arată un comunicat al INS.
De asemenea, investițiile nete realizate în economia națională au crescut în trimestrul II cu 18,7%, la 22,53 miliarde lei, comparativ cu trimestrul II 2018, scrie Profit.ro.
Totodată, investițiile nete reprezintă cheltuielile destinate creării de noi mijloace fixe, dezvoltării, modernizării și reconstrucției celor existente, precum și valoarea serviciilor legate de transferul de proprietate asupra mijloacelor fixe existente și al terenurilor preluate cu plată de la alte unități sau de la populație (taxe notariale, comisioane, cheltuieli de transport, de manipulare.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Propunere a Consiliului IMM privind salariul minim garantat

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din...

Sărbătoarea Verii organizată de AHK România în Grădina Inovației

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România) a...

Vine vacanța – Ce beneficii pot primi angajații și în ce condiții

de Bogdan Cârpă-veche, Director People Organisation PwC RomâniaAlexandra Gașpar,...

Săptămână istorică pentru ETH: Activitate record pe platforma Binance

Aprobarea cererilor pentru tranzacționarea fondurilor tranzacționate la bursă (ETF)...