LIVIU ROGOJINARU: „Numărul firmelor nou înființate a scăzut cu 9,81%, în primul semestru”

Date:

Numărul firmelor nou înființate a scăzut cu 9,81% sau cu 7.778 unități în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2018, față de aceeași perioadă a anului 2017, la 71.473, arată datele oficiale de la Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC), citate de Consiliul Național al Intreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR).

Liviu Rogojinaru, secretar general al CNIPMMR, susține că, raportat la perioada similară din 2016, între 1 ianuarie – 30 iunie 2017 numărul firmelor nou înființate a crescut cu 31,23%, ajungând la 79.251. Domnia sa a declarat: „Zonele care au înregistrat cel mai ridicat număr de noi firme înființate au fost Municipiul București și județele Cluj și Timiș, atât anul trecut, cât și anul acesta”. Numărul firmelor a scăzut ca urmare a instabilității accentuate a legislației fiscale și pe fondul volumului imens de acte normative adoptate (în prima jumătate din 2018, au fost adoptate 120 de acte normative, peste 45% din legile și ordonanțele adoptate afectând direct și semnificativ întreprinderile, inclusiv IMM-urile), a mai menționat secretarul general al CNIPMMR.

Totodată, secretarul general al CNIPMMR a afirmat, într-o conferință de presă, că, în primele 90 de zile ale acestui an, mediul de afaceri a fost obligat să implementeze 217 noi reglementări care modifică/completează Legea 227/ 2015 privind Codul Fiscal, 97 chiar din prima zi a anului și alte 120 adoptate la distanțe foarte mici de timp, potrivit Bursa.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Consolidarea rețelei electrice: O prioritate pentru atingerea obiectivelor de decarbonizare ale României pentru 2030

Energy Policy Group a publicat un raport numit „Consolidarea...

Despăgubire-record de peste 400.000 lei pentru daunele produse de furtună unei locuințe

Cea mai mare despăgubire plătită de o companie Membră...

Festival cu concerte inclusiv pe esplanada Ateneului Român

Un eveniment complex, care îmbină concerte în aer liber...