OMV Petrom dă startul contractului de dezafectare a primei platforme româneşti din Marea Neagră, Gloria

Date:

OMV Petrom începe demersurile pentru dezafectarea platformei de foraj marin autoridicătoare Gloria ajunsă la limita duratei de viață după 40 de ani de utilizare, se arată într-un comunicat al companiei petroliere.

Este un proces complex, care se va desfășura pentru prima oară în România, arată OMV Petrom.

GSP Offshore, o companie românească, deţinută de cunoscutul om de afaceri Gabriel Comănescu, a câștigat licitația pentru serviciile de dezafectare a platformei, cu o valoare estimată de 5 milioane de euro, potrivit Economica.net.

”Platforma Gloria și-a adus din plin contribuția la aprovizionarea cu energie a României. Producția sa cumulată în ultimii 20 de ani este echivalentă cu peste 20 de milioane de plinuri auto și cu energia necesară pentru a încălzi peste 170.000 de locuințe. Însă, platforma a ajuns la limita duratei de viață și se impune dezafectarea acesteia. Vom face toate eforturile ca acest proces să se desfășoare în mod eficient și în siguranță. Platforma Gloria va rămâne în istoria industriei offshore din România. Vom opera în continuare celelalte șase platforme de producție offshore, care asigură peste 16% din producția grupului”, a declarat Peter Zeilinger, membru al directoratului OMV Petrom responsabil pentru activitatea de Upstream.

Începând din 1998, platforma Gloria se află în poziția curentă, la aproximativ 30 de km de țărm, în ape de aproximativ 40 de metri adâncime și a fost folosită ca platformă de producție. Producția curentă este de aproximativ 200 de barili pe zi, reprezentând mai puțin de 0,15% din producția totală a OMV Petrom.

 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate