Revitalizarea Pactului Pentru Fiscalitate

Date:

Definit ca „exerciţiu de comunicare și platformă de dialog care să aducă împreună decidenţii politici, mediul de afaceri, mediul academic, societatea civilă”, Pactul Pentru Fiscalitate, cu origini într-o inițiativă din 2014, va fi revitalizat în contextul actual. Inițiator atunci și acum, Adrian Măniuţiu, managing partner EM360, argumentează: „Vrem să discutăm impactul pe care îl are fiecare decizie fiscală în parte asupra vieţii noastre din dorinţa de a restabili un echilibru pe care, poate, odată l-am avut, dar pe care cu siguranţă l-am pierdut”.

La rândul lor co-inițiatori ai Pactului Pentru Fiscalitate, Daniel Apostol, Răzvan Orășanu, Gabriel Biriș evidențiază principiile vizate, care ţin de toleranţă zero la evaziunea fiscală, de stabilitate şi predictibilitate fiscală, de eliminare a excepţiilor, de aplicare a unor reguli clare şi transparente, de informatizare a activității ANAF.

Pactul pentru fiscalitate va fi lansat oficial pe 31 mai la Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” din București. La 23 iunie, va fi expus într-o conferinţă comună organizată împreună cu Comisia pentru buget-finanţe a Camerei Deputaţilor. Până atunci, inițiatorii Pactului anunță realizarea unui sondaj la nivel naţional privitor la percepția publică asupra abordării problematicii fiscale, precum și, pe această bază, a unui studiu economic.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Concursul National Arena Urşilor Junior 2024

Liceeni din intreaga tara au infruntat celebrii ursi din...

PPC blue, noua aplicație pentru telefonul mobil, destinată șoferilor de mașini electrice

PPC Blue, compania din cadrul grupului PPC în România...