Revitalizarea Pactului Pentru Fiscalitate

Date:

Definit ca „exerciţiu de comunicare și platformă de dialog care să aducă împreună decidenţii politici, mediul de afaceri, mediul academic, societatea civilă”, Pactul Pentru Fiscalitate, cu origini într-o inițiativă din 2014, va fi revitalizat în contextul actual. Inițiator atunci și acum, Adrian Măniuţiu, managing partner EM360, argumentează: „Vrem să discutăm impactul pe care îl are fiecare decizie fiscală în parte asupra vieţii noastre din dorinţa de a restabili un echilibru pe care, poate, odată l-am avut, dar pe care cu siguranţă l-am pierdut”.

La rândul lor co-inițiatori ai Pactului Pentru Fiscalitate, Daniel Apostol, Răzvan Orășanu, Gabriel Biriș evidențiază principiile vizate, care ţin de toleranţă zero la evaziunea fiscală, de stabilitate şi predictibilitate fiscală, de eliminare a excepţiilor, de aplicare a unor reguli clare şi transparente, de informatizare a activității ANAF.

Pactul pentru fiscalitate va fi lansat oficial pe 31 mai la Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” din București. La 23 iunie, va fi expus într-o conferinţă comună organizată împreună cu Comisia pentru buget-finanţe a Camerei Deputaţilor. Până atunci, inițiatorii Pactului anunță realizarea unui sondaj la nivel naţional privitor la percepția publică asupra abordării problematicii fiscale, precum și, pe această bază, a unui studiu economic.

Distribuie:

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Hidroelectrica semnează cu UCMR pentru transferul de afacere 

Hidroelectrica a semnat astăzi contractul cadru pentru transferul de...

Leonardo Badea (BNR): Reforma guvernanței economice europene – implicații pentru România

În peisajul economic al ultimilor ani, marcat de niveluri...

Utilizarea stimulentelor fiscale: ce oferă România, Polonia, Republica Cehă și Ungaria?

de Răzvan Ungureanu (foto), Director, Impozite Directe, EY România...