Rezervele valutare ale BNR sunt în creștere

Date:

Rezervele valutare la Banca Națională a României cu crescut cu 162 de milioane de euro la 32,5 miliarde de euro în noiembrie față de luna anterioară. Este a doua lună consecutivă de creștere a rezervei valutare și a treia din acest an după februarie, conform datelor Profit.ro.

În rezervă au intrat 931 milioane euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanțelor Publice și altele, potrivit Băncii Naționale a României.

De asemenea, între februarie și septembrie, rezerva valutară a fost în continuă scădere, de la un nivel de 35 de miliarde de euro la 31,42 miliarde de euro, în condițiile în care BNR a intervenit pe cursul de schimb pentru susținerea leului, pe fondul adâncirii deficitului de cont curent.

Plățile scadente în luna decembrie 2018 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanțelor Publice, însumează circa 137 milioane euro, potrivit sursei citate.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY: politici și controverse fiscale – ce ar trebui să aibă în vedere companiile în acest an? 

Reformele fiscale globale implementate de guvernele din întreaga lume...

Rottaprint, investiții de peste 60 milioane euro în 33 de ani de activitate

Compania Rottaprint, prima tipografie flexografică cu acționat 100% românesc,...

Analiză iBanFirst asupra unor eventuale devalorizări competitive în Asia

O analiză făcută de fintech-ul iBanFirst relevă preocupările pieței...