România deține cele mai mari creșteri de prețuri din UE

Date:

România a avut, și luna trecută, cea mai mare creștere a prețurilor de consum din Uniunea Europeană, în condițiile în care rata anuală a inflației a urcat la 4,2%, potrivit datelor biroului european de statistică, Eurostat.

De asemenea, topul creșterilor de preț este completat de Ungaria, cu o creștere de 3,8% a prețurilor de consum, și Olanda, cu o rată a inflației de 2,9%, conform Profit.ro.

Primul loc în topul european al scumpirilor a devenit o poziție obișnuită pentru România. Astfel, martie a fost a treia lună consecutivă în care România a avut cel mai puternic salt al prețurilor de consum după ce, în septembrie anul trecut, a cedat, pentru prima dată în 9 luni, primul loc în clasamentul scumpirilor.

În februarie, România a avut o rată a inflației de 4%, cea mai mare din UE la acel moment și în urcare de la 3,2% în luna ianuarie. La nivelul zonei euro, inflația a fost de 1,4% luna trecută, în scădere, de la 1,5% februarie, menținându-se sub șinta Băncii Centrale Europene, de aproape 2%.

Distribuie:

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Asistență profesionistă pentru Mozaik Investments în achiziția unui pachet minoritar de acţiuni la Untold Universe

Fondul de investiţii Mozaik Investments a beneficiat de asistența...

Colliers: Redresarea pieței de birouri este departe de a se fi încheiat

Cererea totală de închiriere pe  piața de birouri a...