România și-a dublat importurile de gaze

Date:

Controversata Ordonanță 114/2018, pericolul unei întreruperi a livrării de gaze rusești prin Ucraina, declinul natural al producției, dar și impunerea de către Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a unei obligativități de înmagazinare mai ridicate au majorat cu peste 78% cantitățile de gaze importate de companiile din România în 2019, comparativ cu anul precedent, conform Profit.ro.

Astfel, importul de gaze al a atins un nivel istoric record, de 28,93 TWh, echivalentul a 27% din producția internă. Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider De ce este important.

De asemenea, România, singurul producător de gaze din regiune, a importat în 2019, numai din Ungaria, țară a cărei producție de gaze este insignifiantă, nu mai puțin de 16,82 TWh, cu peste 600 GWh față de importurile totale efectuate în 2018 (16,2 TWh).  

Comparativ cu 2019, când importurile au echivalat cu aproape o treime din producția internă, în 2018, acestea se ridicau la doar 14,5% din cantitatea de gaze extrasă în România. În timp ce în 2019 importurile au crescut cu 78%, producția internă s-a diminuat cu 7%, în cazul OMV Petrom, și cu 1,1%, în cazul Romgaz.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic 

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe...

HIDROELECTRICA: Barajului Izvorul Muntelui – în perfectă siguranță după seism

În data de 28 martie 2024, în regiunea Moldova,...

Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului

de Denisa Simion (foto), Manager, Consultanță Financiară, Servicii Corporate...

OMNIASIG a plătit daune în baza polițelor de sănătate aproximativ  47 milioane de lei în 2023

OMNIASIG Vienna Insurance Group a plătit pentru cele aproximativ...