Salariile continuă trendul ascendent în zona euro

Date:

În ciuda scăderii producţiei industriale, a încetinirii creşterii economice şi a unui mediu global defavorabil, în al patrulea trimestru al anului trecut, salariile angajaţilor din Zona Euro au înregistrat cea mai mare creştere din anul 2009 încoace, conform Hotnews.

Este vorba de o creştere în medie de 2,3% a salariilor, în timp ce în paralel costurile non-salariale ale forţei de muncă au crescut cu 2,4%. În privinţa Greciei, salariile au crescut cu 1,8%, în timp ce costul non-salarial al muncii a crescut cu 4,6% , aducând creşterea totală a costului forţei de muncă la 2,5%, potrivit Kathimerini, citat de Rador.

De asemenea, semnificative au fost şi creşterile salariilor din economiile dezvoltate din Zona Euro, cum ar fi cea de-a doua economie, Franța, unde salariile au crescut cu 1,9%, iar cheltuielile non-salariale ale forței de muncă cu 3,9%.

În același timp, creșterea salariilor s-a înregistrat în toate sectoarele industriei, cea mai mare creştere, respectiv 2,5%, înregistrându-se în sectorul serviciilor, urmat de sectorul construcţiilor cu 2,4% și de industrie cu 1,9%.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Abonamentele Netflix bazate pe reclame sunt profitabile

Netflix este incontestabil numărul unu în sectorul divertismentului. Cele...

Consiliul Național al IMM susține orientările politice ale Ursulei von der Leyen

Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din...