Salariul mediu s-a majorat în octombrie

Date:

Câștigul salarial mediu net a crescut în octombrie, nominal, cu 13,7% față de aceeași lună a anului trecut, la 2.720 lei, ritm accelerat față de luna precedentă, iar creșterea reală, în raport cu evoluția prețurilor de consum, a fost de 9,1%, potrivit datelor transmise marți de Institutul Național de Statistică (INS).

În octombrie, indicele câștigului salarial real (câștigul salarial în raport cu evoluția prețurilor de consum – n.r.) față de aceeași lună a anului trecut a fost de 109,1%, conform datelor Profit.ro.

Cele mai mici salarii nete lunare s-au înregistrat în hoteluri și restaurante, 1.580 lei, fabricarea articolelor de îmbrăcăminte (1.667 lei) și prelucrarea lemnului, fabricarea produselor din lemn și plută, cu excepția mobilei; fabricarea articolelor din paie și din alte materiale vegetale împletite (1.811 lei).

În sectorul bugetar s-au înregistrat creșteri ale câștigului salarial mediu net față de luna precedentă în învățământ (+4,2% ca urmare a acordării sumelor reprezentând plata cu ora a cadrelor didactice), în administrație publică (+0,4%), respectiv în sănătate și asistență socială (+0,3%), potrivit INS.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Locuri de muncă vacante

Agenții economici din județul Ilfov anunță 2720 de locuri...

Finanțare de 19 milioane euro pentru Mitiska REIM cu asistență asigurată de PeliPartners

PeliPartners anunță că, printr-o echipă coordonată de Carmen Peli,...