Tesla cumpără un teren de 300 de hectare în apropierea Berlinului

Date:

Producătorul american de automobile electrice Tesla a convenit achiziţia unui teren de 300 de hectare în apropierea Berlinului, pentru un preţ preliminar de 40,91 de milioane de euro, tranzacţie prin care se apropie de deschiderea primei sale fabrici europene, au anunţat duminică autorităţile locale, transmite Reuters.

Tesla a anunţat în luna noiembrie planul de a construi o fabrică uriaşă în Germania, la Gruenheide, în landul german Brandenburg, care îi va conferi eticheta de “Made in Germany”, într-o perioadă în care companiile concurente pregătesc modele electrice proprii, scrie News.ro.

Board-ul Tesla a aprobat sâmbătă acordul de achiziţie cu landul Brandenburg, pentru terenul de 300 de hectare, a anunţat purtătorul de cuvânt al landului Brandenburg, Florian Engels, într-un comunicat. Comisia pentru Finanţe a Parlamentului landului a aprobat deja vânzare, pe 9 ianuarie.

Acordul prevede un preţ preliminar al proprietăţii de 40,91 de milioane de euro, care poate fi modificat dacă va fi stabilit un alt preţ prin intermediul unei evaluări externe, a spus Engels.

Proprietatea se află într-o zonă industrială şi este controlată pentru existenţa unor arme din Al Doilea Război Mondial, fiind probabil să fie bombe neexplodate în pământ, potrivit sursei citate.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Farmec – aproape 20% creștere în 2023 față de anul anterior

Compania Farmec din Cluj-napoca anunță că „încheie anul 2023...

FNGCIMM invită instituțiile financiare să participe în Programul guvernamental IMM PLUS

FNGCIMM transmite sistemului bancar românesc invitația de a se...

Sondaj eJobs: 7 din 10 angajatori vor oferi angajaților beneficii cu ocazia sărbătorilor pascale

71,2% dintre angajatorii care au participat la cel mai...