THE DIPLOMAT – BUCUREȘTI | SMART TRANSFORMATION FORUM

Date:

 

SMARTER | SUSTAINABILE | RESILIENT 

7th  Edition | 22 September – GRAND HOTEL BUCHAREST

Atât comunitățile urbane, cât și cele din zonele rurale trec în prezent printr-un proces de transformare. În privința digitalizării, a siguranței cetățenilor sau cu privire la infrastructura rutieră, administratorii locali și factorii de decizie ar trebui să reacționeze rapid la nevoile reale ale populației și la tendințele globale globale în ceea ce privește dezvoltarea localităților. Orașele și zonele rurale ar trebui să beneficieze de tot ce este eficient și la îndemână în privința soluțiilor de tehnologie disponibile cu un rezultat vizibil și aplicabil în mobilitate verde, administrație locală eficientă și transparentă, comunicare smart cu cetățenii și o dezvoltare sustenabilă, în beneficiul locuitorilor. 

Pe baza celor mai bune practici ale proiectelor deja finalizate din mai multe orașe din România, THE DIPLOMAT – BUCUREȘTI organizează cea de-a VII-a ediție a SMART TRANSFORMATION FORUM care va avea loc în data de 22 septembrie 2022 la GRAND HOTEL BUCHAREST ( fost InterContinental)

 

A 7-a Ediție | SMART LIVING | SMART MOBILITY |  PEOPLE ORIENTED | SUSTAINABLE | KNOWLEDGE SHARING | IDEAS INCUBATOR | SMART CLUSTERS 

 

EVENT AGENDA

08:00 – 9:00   Welcome coffee & Inregistrarea participantilor 

09:00 – 11:20 PANEL I DEZVOLTAREA ORAȘELOR INTELIGENTE 

11:20 – 11:40 Pauză de cafea

11:40 – 13:30 PANEL II – ORIENTAREA TEHNOLOGIILOR SMART ȘI DURABILE CĂTRE LOCUITORI  

13:30 – 14:30 Networking și prânz 

09:00 – 11:20 SESIUNEA I  DEZVOLTAREA ORAȘELOR INTELIGENTE 

DEZVOLTAREA SMART CITY: VOCEA AUTORITĂȚILOR

Drumul către orașele inteligente și dezvoltarea smart a administrațiilor rurale este în desfășurare, cu pași mai mari sau mai mici în România. Conceptul inteligent urban se referă la dezvoltarea orașelor cu o infrastructură smart care utilizează tehnologiile de date și comunicații, precum și alte mijloace pentru a îmbunătăți calitatea vieții, eficiența operațiunilor și serviciilor urbane pentru a satisface nevoile locale. Factorii de decizie, administratorii de orașe, primarii și liderii de opinie, împreună cu furnizorii de servicii urbane și companiile private ar trebui să se angajeze într-un dialog transparent și continuu, cu scopul clar de a face orașele mai inteligente, mai rezistente și durabile.

FINANȚĂRI PNRR PENTRU PROIECTE SMART

Finanțările oferite prin PNRR – în centrul NextGenerationEU – va sprijini implementarea până în 2026 a măsurilor și proiectelor de investiții și reforme de dezvoltare smart a orașelor din România. Care este stadiul actual de atragere și utilizare a fondurilor PNRR în proiecte smart, care sunt principalele domenii de interes pentru utilizarea fondurilor PNRR, care este suma de bani utilizată și atrasă în prezent și care sunt provocările anticipate pentru 2022.

TRANSFORMAREA DIGITALA A ORASELOR 

Dezvoltarea inteligentă este strâns legată de inovație și tehnologie. Companiile private de tehnologie sunt întotdeauna conectate la evoluțiile globale. Factorii de decizie, administratorii de orașe, primarii și liderii de opinie, împreună cu furnizorii de servicii urbane și companiile private ar trebui să lucreze împreună și să împărtășească resurse pentru a conduce la un ecosistem digital funcțional și util și pentru orașele și zonele urbane și locuitorii acestora. Orașele, ca centre ale vieții sociale, trebuie să includă infrastructură sigură și sănătoasă prin sprijinirea bunăstării prin intervenție timpurie și prevenire, valorificând în același timp tehnologiile digitale.

 

11:40 – 13:30 SESIUNEA  II |ORIENTAREA TEHNOLOGIILOR SMART ȘI DURABILE CĂTRE LOCUITORI

CREAREA UNUI ECOSISTEM VIABIL INTELIGENT ÎN ORAȘE

La nivel global, dezvoltarea orașelor inteligente pune accent pe tehnologie, infrastructura rutieră, sistemele de supraveghere a orașului, structurile de servicii publice și, uneori, conceptele de dezvoltare tind să treacă peste nevoile oamenilor și provocările vieții de zi cu zi. Anii trecuți au dovedit că sănătatea, siguranța și bunăstarea cetățenilor sunt de maximă importanță și necesitate. Proiectele de orașe inteligente trebuie să ofere componentele unei vieți inteligente durabile și centrate pe oameni, valorificând soluțiile urbane și rurale rentabile și viabile. De asemenea, o problemă majoră a devenit recent, siguranța și securitatea colectivă a cetățenilor.

TRANZIȚIA VERDE A ORAȘELOR

Orașele sunt entități administrative care sunt planificate, proiectate și construite astfel încât să răspundă mai bine nevoilor locuitorilor. Conceptul de oraș inteligent este larg, dar schimbările necesare care trebuie efectuate în cadrul vieții și organizării unui oraș trebuie să se potrivească nevoilor actuale ale vieții moderne și să păstreze, în același timp, componenta verde. Orașele, ca centre ale vieții sociale, trebuie să includă infrastructură sigură și sănătoasă prin sprijinirea bunăstării prin intervenție timpurie și prevenire, valorificând în același timp tehnologiile digitale și resursele de energie verde.

MOBILITATE VERDE ÎN ORAȘE:
INTELIGENTE, DURABILĂ ȘI AS-A-SERVICE

Viitorul sustenabilității începe cu mobilitatea”, spune Forumul Economic Mondial al ONU. Orașele ar trebui dezvoltate astfel încât să funcționeze pentru a oferi mobilitate digitală, curată, inteligentă, autonomă și intermodală. Conceptul de „15 minute” în oraș începe să capete forma și orașele ar trebui sa fie regândite într-un mod în care facilitățile și majoritatea serviciilor se află la o distanță de 15 minute de mers pe jos sau cu mijloacele de mobilitate sustenabila si ecologica. Serviciile publice interconectate ar trebui să funcționeze în beneficiul comunităților, intr-un design inteligent și eficient de infrastructură. Mobilitatea viitoarelor orașe ar trebui să fie diversă, inteligentă, integrată și curată.

ORAȘE EFICIENTE ENERGETIC

Investițiile în surse de energie curată și utilizarea tehnologiei pentru a monitoriza îndeaproape utilizarea energiei în timp real și pentru a reduce consumul de energie pentru orașe și zonele rurale. Abordarea aspectelor unui oraș inteligent privind controlul și monitorizarea factorilor de mediu, cum ar fi poluarea, deșeurile, planificarea zonelor verzi și energia. Utilizarea eficientă a resurselor naturale publice prin evitarea combustibililor fosili, reducerea amprentei de carbon, satisfacerea nevoilor de energie din surse alternative de energie și utilizarea energiei curate în transport pentru a gestiona mediul în interiorul și în afara zonelor de locuit.


Evenimentul beneficiază de sprijinul: 
PARTENER DIAMOND:   WIPRO TECHNOLOGIES 
PARTENER STRATEGIC: AMR Asociația Municipiilor din România
PARTENER PLATINUM:  NXP SEMICONDUCTORS 
PARTENERI GOLD: IMMOFINANZ, BOSCH ROMANIA, Dell Technologies, Intel, Electrica Furnizare, Flash Lighting Services    
CONNECTIVITY PARTNER: TELEKOM ROMANIA
PARTENERI: Continental Romania, Happy Cities
CU SPRIJINUL: ARSC – Asociatia Romana Pentru Smart City, World Energy Council, BRCC – Camera de Comert Romano-Britanica, AHK Romania, BEROCC – Camera de Comert Romano-Belgiana, HRCC – Camera de Comert Bilaterala Eleno-Romana, HENRO – Asociatia Producatorilor de Energie Electrica, ACUE – Federatia Patronala a Asociatiilor Companiilor de Utilitati, Asociaţia Patronala a Industriei de Software si Servicii, ADAA – Asociația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohton, Lovering & Partners Business Performance Consultants, Cluj IT, HIM Public Affairs, SCS, Wave
PARTENERI MEDIA: Automotive Today, Outsourcing Today, Financial Intelligence, Economistul, România Durabilă, Club Economic, Ziarul Bursa

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY: programele de transformare au șanse de reușită de 12 ori mai mari prin concentrarea pe factorul uman 

96% dintre programele de transformare ajung în puncte de...

România, cea mai accesibilă țară est-europeană pentru imobiliare

România are cele mai accesibile prețuri la locuințe din...

ANALIZĂ XTB: Pandemia s-a încheiat, dar munca de acasă a rămas. Cum s-a transformat piața și care sunt companiile care profită?

Adevăratul impuls pentru piața software-ului pentru videoconferințe s-a dovedit...