Ungaria şi România au fost primele în UE la creşterea comerţului cu amănuntul la sfârșitul anului trecut

Date:

Volumul comerţului cu amănuntul în Uniunea Europeană a crescut cu 1,9% în luna noiembrie 2019 comparativ cu aceeaşi lună din 2018, ţările membre unde volumul comerţului cu amănuntul a înregistrat cel mai puternic ritm de creştere fiind Ungaria (7,3%) şi România (6,5%), arată datele publicate, marţi, de Oficiul European de Statistică (Eurostat) citate de Agerpres.

De asemenea, comparativ, în zona euro, comerţul cu amănuntul a crescut cu 2,2% în ritm anual. Eurostat precizează că vânzările cu amănuntul în UE 28 a fost influenţate de faptul că vânzările de produse non-alimentare s-au majorat cu 2,5%, iar cele de alimente, băuturi şi ţigări au crescut cu 1,7%, scrie Economica.net.  Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna noiembrie 2019, comparativ cu luna noiembrie 2018, a înregistrat o creştere cu 6,5%. Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul a înregistrat o creştere cu 6,2%.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Implicațiile legislației REIT în contextul pieței imobiliare din România

| de Laurențiu Stan, consultant financiar (foto)

Atenție la valoarea în vamă – noi ghiduri de simplificare emise de Comisia Europeană vin în sprijinul importatorilor

de Mihai Petre, Director, Global Trade, EY RomâniaCosmin Dincă,...

PwC Internal Audit Study: Îngrijorați  de riscurile tot mai mari, managerii vor ca auditul să acționeze mai rapid și din proprie inițiativă 

de Mircea Bozga, Partener PwC România Managementul companiilor își dorește...