Xi Jinping la Congresul PCC: China va accelera crearea unui nou model de dezvoltare și va urmări o dezvoltare de înaltă calitate

Date:

China va accelera crearea unui nou model de dezvoltare și va urmări dezvoltarea de înaltă calitate, a declarat duminică Xi Jinping la deschiderea celui de-al 20-lea Congres Național al Partidului Comunist Chinez.

„Trebuie să aplicăm pe deplin și fidel noua filozofie a dezvoltării pe toate fronturile, să continuăm reformele pentru dezvoltarea unei economii socialiste de piață, să promovăm deschiderea la standarde înalte și să accelerăm eforturile pentru a promova un nou model de dezvoltare cu precădere în economia internă, realizând în același timp o interacțiune pozitivă între fluxurile economice interne și internaționale”, a declarat președintele Xi Jinping.

Punerea în aplicare a Strategiei de extindere a cererii interne va fi integrată cu eforturile de aprofundare a Reformei structurale pe partea ofertei, a spus Xi. Se vor depune eforturi pentru crearea unei economii interne mai dinamice și mai sigure, angajându-se să ocupe o poziție mai înaltă în economia globală.

Țara se va mișca mai repede pentru a construi o economie modernizată, a spus Xi.

China va crește productivitatea totală a factorilor, va face lanțurile industriale și de aprovizionare mai rezistente și mai sigure și va promova dezvoltarea integrată urban-rurală și dezvoltarea regiunilor în mod echilibrat, în vederea îmbunătățirii eficiente și extinderii adecvate ale producției economice, a spus Xi.

Vom depune eforturi pentru a construi o economie socialistă de piață de înalt standard, a spus Xi.
„Vom lucra pentru ca piața să aibă rolul decisiv în alocarea resurselor și ca guvernul să joace un rol mai bun”.

Sistemul industrial va fi modernizat, cu măsurile pentru avansarea unei noi industrializări și pentru a spori capacitatea Chinei în producția manufacturieră, calitatea produselor, aerospațială, transport, spațiu cibernetic și dezvoltare digitală, a spus Xi.

Pentru a promova revitalizarea rurală în general, China va continua să pună pe primul loc dezvoltarea agricolă și rurală, să consolideze și să extindă rezultatele în eradicarea sărăciei și să consolideze bazele securității alimentare pe toate fronturile.

China va implementa temeinic Strategia dezvoltării regionale echilibrate, Strategiile regionale majore, Strategia zonelor funcționale și Noua strategie de urbanizare, a spus Xi.

De asemenea, va fi promovată deschiderea la standarde înalte. China va extinde în mod constant deschiderea instituțională în ceea ce privește regulile, reglementările, managementul și standardele, va accelera însușirea ca un actor comercial calificat și va promova dezvoltarea de înaltă calitate a Inițiativei Belt and Road, a spus Xi.

Articol preluat de pe Xinhua.

 

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Energy Policy Group și WWF-România anunță lansarea oficială a proiectului RENewLand

Energy Policy Group (EPG) și WWF-România (Fondul Mondial pentru...

Locuri de muncă vacante

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ilfov anunță...