El a venit : „Niciun vis nu este prea mare, nicio provocare nu este prea dificilă”

Date:

„Acum este timpul ca America să-și vindece rănile cauzate de dezbinare, trebuie să ne unim. Tuturor republicanilor și democraților și independenților din întreaga națiune, le spun că este timpul să ne strângem împreună precum un singur popor unit. A venit timpul. Mă angajez în fața fiecărui cetățean de pe tărâmul american că voi deveni un președinte pentru toți americanii, și acest lucru este atât de important pentru mine.

Celor care au ales să nu mă susțină în trecut, și aceștia au fost destui, le solicit ajutorul și îndrumarea, astfel încât să putem lucra împreună și să unificăm marea noastră țară.

Așa cum am spus încă de la început, nu am avut o campanie, ci mai degrabă o mare mișcare incredibilă a milioane de bărbați și femei muncitori, care își iubesc țara și își doresc un viitor mai bun și mai luminos pentru ei și familiile lor. Este o mișcare compusă din americani, indiferent de rasă, religie, educație și opinii, care doresc și se așteaptă ca guvernul nostru să servească poporul – și asta vor primi.

Lucrând împreună, vom începe dificila sarcină de a reconstrui națiunea noastră și de a reînnoi visul american. Mi-am petrecut toată viața, și la fel și în business, căutând potențialul nevalorificat în proiecte și în oameni de pretutindeni. Asta este acum ceea ce vreau să fac pentru țara noastră. Un potențial enorm. Am ajuns să cunosc atât de bine țara noastră, potențialul enorm. Va fi un lucru frumos. Fiecare american va avea oportunitatea să se realizeze până la potențialul său maxim. Bărbații și femeile din țara noastră care au fost uitați, pe viitor, nu vor mai fi uitați.

Ne vom repara orașele, ne vom reconstrui autostrăzile, podurile, tunelurile, aeroporturile, școlile și spitalele. Ne vom reconstrui întreaga infrastructură, care, apropo, dacă nu o vom reconstrui, se va duce pe copcă. Și vom pune la treabă milioane de americani (…)

Ne vom înhăma la un proiect de creștere și reînnoire națională. Voi căuta cele mai creative talente ale națiunii și voi chema alături pe cei mai buni, pe cei mai strălucitori dintre ei să-și pună talentul la contribuție spre beneficiul tuturor. Se va întâmpla asta! Avem un plan economic măreț. Ne vom dubla ritmul și nivelul de creștere și vom fi cea mai puternică economie de oriunde din lume. În același timp, primim alături de noi orice altă națiune vrea să ni se alăture pe acest traseu. Vom avea strălucite relații externe. Ne așteptăm să construim excelente relații pentru că nici un vis nu este prea mare, nicio o provocare nu este prea dificilă.

Tot din ceea ce ne dorim pentru viitorul nostru este în puterea noastră. America este croită pentru nimic altceva decât excelența. Trebuie să visăm măreț, să avem așteptări mărețe și să construim destinul acestei țări.

Trebuie să facem asta!
(…)

În sfârșit vom avea grijă de generația măreață a veteranilor noștri. Au fost atât de loiali, de credincioși, iar timpul pe care l-am petrecut alături de ei de-a lungul întregii campanii electorale a fost printre cele mai prețioase momente din viața mea. Veteranii noștri sunt niște oameni incredibili!
„Vreau să spun lumii întregi că în același timp în care vom pune pe primul loc interesele Americii, ne vom purta corect cu fiecare: cu fiecare individ, cu fiecare națiune. Vom căuta interesele comune în defavoarea ostilității, parteneriatele și nu conflictele”.

(…)

Imediat trecem la treabă pentru poporul american. Și ne vom face treaba în așa fel încât , să sperăm, veți deveni mândri de președintele vostru. Veți fi atât de mândri! Din nou, este o onoare pentru mine. Alegerile au fost un eveniment extraordinar. Extraordinari au fost de fapt ultimii doi ani. Vă mulțumesc foarte mult…

Donald Trump despre:

Europa de Est și NATO: Înțeleg ce se întâmplă și temerile est-europenilor. Dar așa cum am spus acum mult timp, NATO are probleme. În primul rând este depășit, pentru că a fost construit cu mulți, mulți ani în urmă. În al doilea rând, țările membre nu-și achită datoriile (pentru bugetul NATO n.r.). Doar cinci state plătesc atât cât trebuie (2% din PIB). Cinci. Este foarte puțin din 22 de state membre.

Iar NATO este depășit pentru că nu ține cont de amenințarea teroristă. La două zile după declarația mea au anunțat că au înființat o întreagă divizie anti-terorism, ceea ce este foarte bine. Cu acestea fiind spuse, NATO este foarte important pentru mine.

Rusia: Sunt sancțiuni economice impuse Rusiei – să vedem dacă nu putem încheia niște acorduri bune cu Rusia. Cred că numărul armelor nucleare trebuie redus drastic și aceasta face parte din acestea. Rusia este afectată rău din cauza sancțiunilor, dar mă gândesc că ceva se poate face și că mulți oameni vor beneficia de aceasta.

Uniunea Europeană: Oamenii, țările își doresc propria identitate. Marea Britanie și-a dorit de asemenea propria identitate și dacă nu ar fi fost forțați să primească refugiați, cu toate problemele pe care aceștia le implică, cred că nu ar fi avut loc Brexit. Cred că se putea ajunge la un acord, dar aceasta a fost picătura care a umplut paharul. Oamenii își vor propria identitate, și dacă sunt întrebat, și alte state vor părăsi UE. Cred că în cazul în care refugiații vor continua să intre în Europa, va fi foarte greu să fie păstrată unitatea, pentru că populația este suparată din această cauză.

Angela Merkel și Vladimir Putin: Pentru început am încredere în amândoi – dar să vedem cât va dura. S-ar putea să nu dureze prea mult”.

Notă: Selecție realizată pe baza celor mai cunoscute speechuri publice ale celui de-al 45-le-a președinte american, Donald J Trump. La data trimiterii la tipar a acestei ediții, speech-un inaugural nu avusese încă loc (20 ianuarie a.c.)

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Locuri de muncă vacante

Agenții economici din județul Ilfov anunță 2720 de locuri...

Finanțare de 19 milioane euro pentru Mitiska REIM cu asistență asigurată de PeliPartners

PeliPartners anunță că, printr-o echipă coordonată de Carmen Peli,...