Indicatorul de Încredere Macroeconomică a scăzut în luna octombrie 2020

În luna octombrie 2020, Indicatorul de Încredere Macroeconomică al Asociației CFA România a scăzut față de luna anterioară cu 2,3 puncte până la valoarea de 32,1 puncte (față de aceeași lună a anului anterior, indicatorul a scăzut cu 22,4 puncte). Această evoluție s-a datorat componenței de condiții curente a indicatorului.

Astfel, Indicatorul Condițiilor Curente a scăzut, față de luna anterioară cu 13,2 puncte, până la valoarea de 19,9 puncte (față de aceeași lună a anului anterior, Indicatorul Condițiilor Curente a scăzut cu 45,2 puncte). Indicatorul Anticipațiilor a crescut cu 3,2 puncte față de luna anterioară, până la valoarea de 38,2 puncte (față de aceeași lună a anului anterior, Indicatorul Anticipațiilor a scăzut cu 11,0 puncte).

În ceea ce privește cursul de schimb EUR/RON, toți participanții la sondaj anticipează o depreciere a leului în următoarele 12 luni (comparativ cu valoarea actuală). Astfel valoarea medie a anticipațiilor pentru orizontul de 6 luni este de 4,9398, în timp ce pentru orizontul de 12 luni valoarea medie a cursului anticipat este 5,0102 lei pentru un euro.

Varianta integrală a articolului este disponibilă doar pe bază de abonament

DISTRIBUIȚI