Bitcoin înregistrează creșteri modeste, în timp ce piețele așteaptă deciziile privind dobânzile

Date:

Simon Peters, analistul platformei de
investiții eToro pentru piața criptoactivelor

 

Bitcoin a semnalizat o revenire modestă în ultima săptămână, cu o crestere de aproximativ 3,25% în decursul a șapte zile. Criptoactivul a început săptămâna trecută în jurul valorii de 25.400 de dolari și a înregistrat o scădere până la niveluri de sub 24.800 de dolari, înainte de a crește din nou în restul săptămânii. Acum se tranzacționează în jurul valorii de 26.350 dolari pe eToro.

Ether a înregistrat și el creșteri săptămâna trecută, deși mai modeste, începând săptămâna trecută sub 1.600 de dolari înainte de a scădea la aproximativ 1.525 de dolari. De atunci și-a revenit și se tranzacționează acum la puțin peste 1.610 dolari, ceea ce înseamnă un câștig de 1% în șapte zile.

Piețele s-ar putea mișca cu nervozitate în următoarele zile, în așteptarea unor date importante din Marea Britanie și SUA, băncile centrale din ambele țări urmând să anunțe noi decizii privind ratele de dobândă în cursul acestei săptămâni.

În ciuda scăderii inflației în ambele economii, există semne că această reducere ar putea să nu se simtă încă pe deplin. La fel ca alte active de risc, criptoactivele sunt sensibile la așteptările privind dobânzile, astfel încât orice înăsprire a tonului ar putea face ca sentimentul investitorilor să devină pesimist.

Bitcoin depășește volumul tranzacțiilor Visa

Volumul anual al tranzacțiilor pe rețeaua Bitcoin a depășit pentru prima dată volumul plăților din sistemul Visa, o etapă importantă pentru criptoactive, potrivit Reflexivity Research.

În mod obișnuit, Bitcoin este evaluat în primul rând cu gândul la prețul token-ului. Dar criptoactivele funcționează în continuare ca o rețea de plăți financiare descentralizate. Aceasta concurează cu companii precum Visa, Mastercard și chiar cu entități susținute de stat, cum ar fi US Automated Clearing House (ACH) și Fedwire, pentru volumele de tranzacții.

În prezent, Bitcoin a depășit Visa în ceea ce privește tranzacțiile, ceea ce nu este o realizare mică, având în vedere amploarea globală a rețelei de plăți. Acest lucru nu se răsfrânge direct asupra cotatiei criptoactivului, deoarece utilizatorii nu cumpără și dețin neapărat bani, ci folosesc Bitcoin ca serviciu pentru a transfera fonduri între părți.

Volumul anual al tranzacțiilor Bitcoin a crescut constant timp de peste un deceniu. Dacă își continuă traiectoria actuală, ar putea începe probabil să concureze cu sistemele de decontare de prim rang susținute de guverne în următorii câțiva ani.

Sony va lansa blockchainul Web3

Sony a anunțat că își lansează propriul blockchain în parteneriat cu Startale Labs.

Compania spune că intenționează să se concentreze pe cazurile de utilizare Web3. Cu o prezență în domeniul muzicii, al jocurilor, al imagisticii și al altor produse electronice de consum, firma este bine poziționată pentru a profita de inovațiile din acest sector, care a suferit reculuri în ultimele 18 luni, după ce ajunsese la un nivel important.

Detaliile privind obiectivele generale ale proiectului sunt încă puține, dar compania se poate baza pe evoluțiile Web3 pentru a produce idei inovatoare. La rândul său, Startale a contribuit deja în trecut la crearea de blockchains împreună cu partenerii săi. Cele două firme au început să colaboreze în luna mai. De asemenea, Sony a lansat deja diverse brevete legate de Web3.

Simon Peters
Simon Peters
Simon Peters este analist în domeniul pieței criptoactivelor al platformei de investiții eToro.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

România Viitorului – o nouă abordare în afaceri. Dezvoltare Sustenabilă – între trend și necesitate

Într-o lume marcată de schimbări rapide, dezvoltarea sustenabilă devine...

Proiect de 3,2 MWp dezvoltat de Allview Solar Energy pentru Șantierul Naval Constanța

Compania Visual Fan, lider al asocierii dintre Visual Fan...

Clive Turton, numit președinte executiv al Diviziei Green Assets al MET Group

Compania elvețiană MET Group, furnizor de servicii energetice integrate,...

Clinică de stomatologie inclusiv cu programe sociale

Noua clinică de stomatologie realizată de Primăria Sectorului 4...