Bitcoin și Ether ating cel mai ridicat prag din ultima lună

Date:

Prețul Ether – criptomoneda asociată cu blockchain-ul Ethereum – a crescut după ce s-a aflat că actualizarea „The Merge” are acum o dată provizorie de lansare. Criptoactivul a urcat la peste 1.400 de dolari, cel mai ridicat nivel din ultima lună, după ce săptămâna trecută s-a tranzacționat la aproape 1.000 de dolari în anumite momente. 

Între timp, prețul Bitcoin a atins și el cel mai înalt nivel din ultima lună, tranzacționându-se în jurul valorii de 22.000 de dolari în această dimineață, într-o efervescență a pieței pe fondul știrilor privind Ether-ul. Token-ul Bitcoin s-a tranzacționat sub 19.000 de dolari la un moment dat săptămâna trecută pe platforma eToro, dar acum pare să înregistreze câștiguri semnificative. 

Inversarea scăderilor recente din spațiul crypto este un indicator foarte încurajator, care arată că investitorii continuă să realizeze câștiguri pe măsură ce noile informații și cicluri de piață se impun.

Evenimentele din ultimele zile au arătat cum criptoactivele se poziționează deasupra liniilor de câștig ale acțiunilor, în timp ce principalii indici bursieri sunt relativ stagnanți. Deși nu arată neapărat o disociere de modul în care se reflectă performanțele recente, divergența pe o perioadă mai lungă de timp ar putea marca o schimbare semnificativă.


Valoarea Ether crește pe fondului dezvăluirii
datei actualizării „The Merge”

Prețul Ether a crescut brusc la vestea că actualizarea The Merge are acum o dată provizorie. Ether a început să crească joi, pe măsură ce Ethereum Shadow Fork a intrat în funcțiune.

Acest Fork a fost cel mai recent dintr-o serie de teste pentru viitoarea „fuziune” a rețelei Ethereum și a fost implementat pentru a testa actualizarea pe o rețea mai aglomerată. Testul final este acum programat pentru 11 august, iar fuziunea rețelei principale este programată acum pentru 19 septembrie.

Saltul pozitiv al prețului a fost direct corelat cu răspândirea veștii că testul a fost un succes. Acesta este un bun indicator al sentimentelor investitorilor în legătură cu actualizarea „The Merge”, care a fost prezentat ca un factor major de schimbare pentru blockchain și pentru token-ul aferent. 

Trecerea la o rețea proof-of-stake are potențialul teoretic de a face ca Ether-ul să devină deflaționist, iar investitorii par să își stabilească pozițiile înainte de acest lucru. 


Polygon a fost ales pentru programul Disney accelerator


Compania de blockchain Polygon a fost selectată pentru programul Disney Accelerator – un program de dezvoltare a afacerilor, destinat companiilor foarte inovatoare. În anunțul său, Disney a declarat că dorește să se concentreze pe realitatea augmentată, NFT și tehnologia Web3.


Este extrem de încurajator să vedem că o companie cu o influență culturală uriașă precum Disney se implică în dezvoltarea de afaceri care susțin aceste teme. Am văzut în repetate rânduri că, în ciuda adversității pieței, jucătorii importanți sunt încă dispuși să sprijine și să dezvolte proiecte noi, ceea ce reprezintă un indicator real al potențialului actual al sectorului. 

Polygon va beneficia de aportul unei companii mari și mature care știe cum să profite la maximum de mediile digitale și creative. Compania, care oferă tehnologie blockchain pentru crearea de aplicații descentralizate (DApps) și utilizează criptoactivele MATIC, are deja o varietate de proiecte axate pe divertisment, sport și jocuri, care vor beneficia foarte mult de aportul Disney. 

Instanțele din Marea Britanie aprobă citarea prin NFT

Documente judiciare făcute publice săptămâna trecută arată că un judecător din Marea Britanie a permis ca documentele juridice să fie comunicate ca NFT prin intermediul blockchain. Evenimentul creează o nouă perspectivă privind capabilitățile tehnologiei NFT dincolo de arta digitală, cu care NFT a devenit recent sinonim. 

NFT-urile au dat lovitura în 2021 datorită unor colecții importante, cum ar fi Bored Apes Yacht Club (BAYC), care la rândul său a dat naștere unei criptomonede, Apecoin. Dar evaluările au fost afectate puternic în timpul recentelor scaderi ale piețelor, făcându-i pe mulți să pună la îndoială utilitatea sau popularitatea tehnologiei.

Dar transmiterea de documente prin intermediul NFT, pe blockchain, reprezintă un segment fascinant pentru NFT, care este încă puțin explorat. Într-adevăr, orice poate fi transformat într-un NFT, fie că este vorba de documente sau de certificate de proprietate, de la acte de proprietate până la acțiuni tradiționale. Faptul că o instanță permite acest lucru reprezintă un precedent extraordinar și subliniază faptul că acest spațiu are un mare potențial în viitor.

Simon Peters
Simon Peters
Simon Peters este analist în domeniul pieței criptoactivelor al platformei de investiții eToro.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Energy Policy Group și WWF-România anunță lansarea oficială a proiectului RENewLand

Energy Policy Group (EPG) și WWF-România (Fondul Mondial pentru...

Locuri de muncă vacante

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ilfov anunță...