Bitcoin suferă un recul

Date:

Bitcoin, cel mai important criptoactiv din lume, a suferit un nou recul, după ce depășise 30.000 de dolari pentru prima dată în aproape un an. Criptoactivul a început săptămâna trecută în intervalul de 30.000 de dolari, dar a scăzut pe parcursul mai multor zile ajungând să se tranzacționeze în jurul valorii de 27.500 de dolari în weekend. În prezent, se tranzacționează în jurul valorii de 27.300 de dolari pe platforma eToro.

Ether a înregistrat în mod similar scăderi față de maximele recente. După ce a început săptămâna la un nivel puțin peste 2.100 de dolari, a început sa scadă miercuri, apoi a continuat pe o tendință descendentă, cu scăderi și mai mari în weekend, tranzacționându-se în prezent cu puțin peste 1.800 de dolari.

Ambele criptoactive au pierdut aproape toate câștigurile realizate în ultimele 30 de zile, în timp ce investitorii se tem de implicațiile unei recesiuni globale. Deși un astfel de regres al prețurilor este neplăcut pentru mulți, încă nu sunt semne de scădere precipitată care să sugereze că recenta revenire s-a încheiat.

Societe Generale lansează un stablecoin

Principala instituție bancară franceză, Societe Generale (SocGen), a lansat un stablecoin garantat în euro, denumit SG-Forge. Banca și-a lansat propriul stablecoin cu scopul de a oferi clienților săi un acces mai mare la activele digitale, având la bază ceea ce numește o „structură solidă în domeniul bancar”.

Stablecoins au fost criticate în ultima vreme, deoarece unele eșecuri au zguduit piața cripto mai largă. Dar stablecoins garantate integral cu active au rezistat în mare parte furtunii.

Stablecoins reprezintă o parte cu adevărat importantă a ecosferei activelor digitale, deoarece oferă un punct de plecare cu valoare stabilă pentru investitorii care doresc să intre pe piața cripto fără a face intrari și iesiri cu monede traditionale. Probabil că vom asista la mai multe lansări de stablecoins din partea unor instituții importante precum SocGen, deoarece acestea reprezintă o tehnologie financiară de tranziție esențială pentru piață.

 

Lansări pe piața imobiliară în Bitcoin

În SUA a fost lansată o nouă piață imobiliară în care bitcoin este acceptat ca mijloc de plată. Disponibilă în prezent doar în Texas, platforma – MyEListing – declară că intenționează să se extindă în curând și în alte state.

Nu este pentru prima dată când piețele imobiliare acceptă bitcoin ca plată pentru proprietăți fizice, dar este o încercare inedită de a crea o piață complet funcțională în jurul acestei idei, integrând standarde de plată pentru acest criptoactiv.

Viziunea pe termen lung pentru bitcoin este aceea de a înlocui moneda tradițională și de a deveni unitatea de valoare de facto pentru toată lumea. Deși suntem departe de acest punct, crearea de noi piețe care să evalueze alte active în bitcoin reprezintă un pas important în această călătorie.

Simon Peters
Simon Peters
Simon Peters este analist în domeniul pieței criptoactivelor al platformei de investiții eToro.

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

Studiu EY România: Comportamentul consumatorului român în perioada sărbătorilor de Paște 2024

Perioada festivă care se apropie aduce, ca în fiecare...

CCIR a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Federația Camerelor de Comerț a EAU

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...

ENERTOWN: Orașele mici din România au nevoie de un sprijin mai mare în tranziția energetică

Localitățile urbane mici sunt adesea lăsate în afara...