Criptoactivele principale continuă să scadă, în timp ce pieței îi lipsește impulsul estival

Date:

Simon Peters, analistul platformei de investiții eToro pentru piața criptoactivelor

Criptoactivele de top au continuat să scadă săptămâna trecută, întrucât pieței i-a lipsit impulsul care să animeze o vară cu performanțe în mare parte slabe, în ciuda mișcărilor pozitive din iunie. 

Bitcoin a început săptămâna trecută tranzacționându-se puțin sub 29.000 de dolari, dar și-a continuat tendința descendentă și a scăzut cu aproximativ 1%, ajungând acum la aproximativ 28.700 de dolari. Criptoactivul a cunoscut o scurtă revenire în timpul săptămânii, atingând un maxim de peste 29.650 de dolari pe eToro, dar evoluția sa ulterioară a continuat să reflecte fragilitatea pieței care a predominat în timpul verii. În prezent, Bitcoin a revenit la nivelurile înregistrate la începutul lunii mai.

Ethereum a înregistrat o tendință similară de scădere în cursul săptămânii, după ce a început la peste 1.850 de dolari, scăzând apoi cu aproximativ 1,8% și ajungând să se tranzacționeze acum în jurul valorii de 1.810 dolari. Criptoactivul a înregistrat oscilații semnificative ale prețului la mijlocul săptămânii, dar în cele din urmă cotația sa a coborât. 

KPMG – raport despre bitcoin și ESG

Una dintre cele patru mari firme internaționale de contabilitate, KPMG, a publicat un raport în care subliniază posibilele beneficii ale bitcoin pentru inițiativele ESG. 

KPMG descrie bitcoin ca fiind un activ „matur”, care a depășit toate celelalte clase de active în acest an, dar raportul KPMG recunoaște preocupările legate de mediu în legătură cu acest criptoactiv, renumit pentru consumul mare de energie. 

Cu toate acestea, în ciuda consumului ridicat de energie, KPMG afirmă că acest criptoactiv are un rol important în reducerea emisiilor globale prin promovarea practicilor energetice durabile. Firma detaliază patru moduri în care bitcoin poate contribui la acest lucru, prin energie regenerabilă, răspuns la cerere, căldură reciclată și reducerea emisiilor de metan.

Raportul subliniază faptul că nu bitcoin în sine creează emisii, ci mai degrabă procesele de care are nevoie pentru a funcționa. Bitcoin are potențialul de a recompensa dezvoltarea energiei regenerabile prin combinarea energiei regenerabile cu mineritul și prin oferirea de stimulente financiare reale pentru dezvoltatorii de tehnologii ecologice. 

Musk spune că X (Twitter) nu va lansa niciodată un criptoactiv

Elon Musk a afirmat că platforma sa de socializare X (fostul Twitter) nu își va crea niciodată propriul criptoactiv, ca răspuns la un avertisment cu privire la token-urile înșelătoare care păreau a fi afiliate la platformă.

Răspunsul laconic al lui Musk vine în mod clar în contextul în care platforma se luptă cu o serie de probleme. Comunitatea cripto este în mod constant înțesată de zvonuri despre următoarea mișcare a lui Musk în acest spațiu, astfel încât este importantă claritatea cu privire la întrebarea dacă acesta ar putea căuta vreodată să lanseze un token nativ.

Dar rămâne în dubiu dacă platforma ar putea integra mai bine criptoactivele existente pentru a facilita funcționalități precum plățile, recompensele sau abonamentele. Concurenții din acest punct de vedere au fost de mult timp bitcoin și dogecoin, două criptoactive pe care Musk le-a integrat în alte afaceri ale sale, cum ar fi Tesla. 

Rămâne de văzut dacă acest lucru se va concretiza pe X. Oricine este interesat de Musk (și are o mulțime de oameni care îl urmăresc) ar trebui să se gândească cu cea mai mare atenție la cazurile de investiții pe termen lung, mai degrabă decât să încerce să ghicească următoarea sa mișcare.

Simon Peters
Simon Peters
Simon Peters este analist în domeniul pieței criptoactivelor al platformei de investiții eToro.

Distribuie:

Coperta revistei

spot_img

Editorial

spot_img
spot_img

Opinii și analiza

spot_img

Recomandate
Recomandate

CCIR solicită urgentarea aderării României la Schengen pentru facilitarea transportului de mărfuri

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR),...

Hidroelectrica prelungește Acordul cadru cu Hidroserv

Hidroelectrica a semnat astăzi – 29 Noiembrie 2023, un...